Карлово. Всеки карловец носи Левски в сърцето си, от дете

...
Карлово. Всеки карловец носи Левски в сърцето си, от дете
Коментари Харесай

Марияна Манчева, директор на СУ „Васил Левски”-Карлово: Всеки карловец носи Левски в сърцето си, от дете до гроба

Карлово. Всеки карловец носи Левски в сърцето си, от дете до гроба. Това сподели пред публицисти в Карлово Марияна Манчева, шеф на СУ „ Васил Левски ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ”-Пловдив. „ Всички ние сме закърмени със заветите му, с концепциите му, по тази причина все споделям, че за децата Карлово възпитава ”, добави Манчева. Тя разясни, че всеки ден карловци минават около калдъръмените улички, които помнят Левски, около чемширите, където се е криел той, около паметника му, откъдето ги пита дали помнят заветите му, около родния му дом, където е жива историята, за това,което е направил за България.
„ Левски е жив за нас и карловци в никакъв случай няма да позволим да се опетни името ми и делото му ”, добави Марияна Манчева. Затова точно тя твърди на всички места, че децата в Карлово са малко по българи, тъй като всичко това ги възпитава. По думите на Манчева, Левски е неповторим с това, което е направил, с концепциите си, които са неповторими и през днешния ден. „ И през днешния ден се връщаме към неговата идеология, към това, което ни е завещал, тъй като имаме потребност от това, което преди толкоз години е споделил. Мисля, че до момента в който не реализираме неговите идеали, постоянно ще се стремим към тях и постоянно ще пазим личността му ”, добави Марияна Манчева.
Именно тя е предложила за номинация за премията Карлово тази година читалище Васил Левски. „ Нашето учебно заведение беше първата институция, която през 2012 година получи премията Карлово за повсеместен принос за развиване на духовната същина на карловския край ”, посочи Манчева. Според нея читалището също е това място, където се развива духовността, среща се очакване в българщината и още от Възраждането е средище на българщината. В читалището работят от дребни деца до възрастни хора самодейци. „ Това е средище, което сплотява хората към този момент 156 години ”, сподели Манчева. „ И по този начин, както учебното заведение е храм на науката, по този начин читалището е храм на духовността. И по тази причина в действителност съм доста задоволена в този момент от тази премия ”, добави тя.
Според нея през днешния ден е време, когато духовността и образованието не са цели, по тази причина точно да работиш в учебно заведение или в читалище е съвсем апостолска задача.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР