Карлово ще посрещне Царицата на розите на градския стадион. Празникът

...
Карлово ще посрещне Царицата на розите на градския стадион. Празникът
Коментари Харесай

Карлово посреща Царица на розите на градския стадион

Карлово ще посрещне Царицата на розите на градския стадион. Празникът на маслодайното цвете тази година е на 29 май и за първи път от близо половин век той ще се организира на стадиона. Причината е както обезпечаването на безвредно разстояние сред хората от публиката и на участниците в програмата поради ковид, по този начин и иден ремонт на централния площад на Карлово „ 20 юли “. За последно Празник на розата се е състоял на стадиона през 1975 година, когато се очаквало там да кацне Тодор Живков. Тогава близо 1000 девойки и момчета от междинното учебно заведение „ Васил Левски “ изпълнявали огромна комбинация, представяща развъждането и цъфтежа на ароматната карловска роза.

Най-красивият празник в Розовата котловина ще стартира сутринта 9.00 часа в градините край Карлово. Там Царицата на розите ще бъде коронясана от някогашната носителка на купата, а фолклорни групи от общината ще показват по какъв начин се берат рози.

Новата Царица на розите ще дойде в града към 10.30 часа. Тя ще води внушително шествие от фолклорни сформира и жители и ще бъде посрещната на стадион „ Васил Левски “.

Богат фолклорен танцов театър ще увенчае празника, цялостен с хубост и мирис на рози.

По същото време в парка към стадиона ще отворят ателиета за приложни изкуства, сцена на национални и латино танци, които ще продължат до към 18.00 часа.

От 12.00 до 14.00 часа в туристическия комплекс „ Старинно Карлово “ и в Историческия музей ще се вършат по едно и също време две демонстрации на извличане на розово масло по старинна технология в медни казани.

Стадионът ще се изпълни наново с аудитория вечерта в 18.00 часа, когато ОФК „ Левски-Карлово “ и ФК „ Верея – Стара Загора “ ще създадат другарски мач в чест на маслодайната роза.

След това към 20.00 часа в парк „ Стадиона “ ще има концерт на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Красив и сантиментален край за празника ще дадат Орлин Горанов и Мариана Попова. Техният концерт стартира 20.20 часа и също ще бъде в парка пред стадиона. За късните часове на деня е плануван концертът на карловската рок група „ Дъст “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР