Карлово. На 18 януари в Народното събрание ще бъде учреден

...
Карлово. На 18 януари в Народното събрание ще бъде учреден
Коментари Харесай

Национален инициативен комитет за честванията на годината на Христо Ботев ще бъде учреден в Народното събрание на 18 януари

Карлово. На 18 януари в Народното събрание ще бъде основан Национален предприемчив комитет за честванията на годината Христо Ботев във връзка 170 години от рождението на българския бунтовник, стихотворец и журналист. Това сподели пред публицисти в Калофер ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, която ще управлява този комитет, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус ” – Пловдив . „ Тогава ще се каже доста, тъй като Ботев е България и в случай че имаме Ботев и помним за нещо, ще имаме България в сърцето ”, уточни Караянчева.
Днес в Калофер започнаха тържествата във връзка 170 години от рождението на българския бунтовник, които минават под почетния патронаж на Цвета Караянчева. Тя дойде в града на Ботев, където бе посрещната с военни почести и одобри почетния строй. След това тя сервира цветя пред паметника на Христо Ботева и пред паметника на неговата майка Иванска Ботева.
Караянчева преглежда музея на Ботев, където й бе връчен почетен плакет, а тя написа в книгата за гости следното: „ Преклонението прел подвига и делото на Ботев е поклонение прел майка България, тъй като без Ботев през днешния ден нямаше да има Отечество. Ще го знаем и ще го помним до момента в който има българи ”.
Всеки миг ще стартира тържественото заседание, на което Карянчева ще произнесе слово. На събранието ще участват още националният представител от ГЕРБ ген. Константин Попов, кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов, кметът на Калофер Румен Стоянов, началникът на гарнизона бригаден военачалник Пламен Йорданов и други публични посетители.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР