Карлос Сесар Салвадор Арана Кастанеда е американски писател, социолог и

...
Карлос Сесар Салвадор Арана Кастанеда е американски писател, социолог и
Коментари Харесай

Здрачът е пукнатината между световете. Това е вратата към неизвестното.

Карлос Сесар Салвадор Арана Кастанеда е американски публицист, социолог и антрополог от перуански генезис. Роден е на 25 декември 1925 година в Кахамарка, Перу. Отива си от този свят на 72 година на 27 април 1998 година и отнася със себе си тайната на източника на своите прозрения. В идващите десетилетия литературни детективи се пробват да развенчаят полезността на посланията му като го упрекват във всички земни грехове. Съпоставят действителния му живот с високия морал на написаните от него проникновения и настояват, че има нещо нечистоплътно във обстоятелствата. Че Кастанеда е водел метод на живот, който не дава отговор на високите условия към нравствената персона, които проповядва в творбите си. И въпреки всичко генерации наред читателите черпят от мъдростта на Дон Хуан. Нека си напомним достоверната мъдрост на степта от „ Сказания за силата “ (1975).Има доста неща, които един боец може да направи в избрани моменти и които биха му се сторили луди допреди няколко години. Самите тези неща  не се трансформираха. Представата му за себе си се промени. Това, което беше невероятно тогава, в този момент стана изцяло допустимо.Ключът към шаманизма е смяната на нашата визия за света.  Спирането на вътрешния разговор е единственият метод да се реализира това. Всичко друго са единствено приказки. Нищо, което вършиме, с изключение на да спрете вътрешния си разговор, няма да промени нищо във вас или в визията ви за света.Воинът приема ориста си, каквато и да е тя, и я приема с безусловно примирение. Смирено се приема подобен, какъвто е, само че не като мотив за жалост, а като живо предизвикателство.
Хората към нас са черни магьосници. И този, който е с тях, също е черен вълшебник. Помислете за това за секунда. Можете ли да се отклоните от пътя, който вашите близки са ви начертали?  Не. Вашите мисли и дейности са вечно записани в тяхната терминология. Това е иго. Воинът, въпреки това, е свободен от всичко това. Свободата има цена, само че цената не е невъзможна.
Воинът  се счита за към този момент мъртъв, тъй че няма какво да губи. Най-лошото към този момент му се е случило, по тази причина е явен и спокоен.Всеки път, когато вътрешният разговор спре, светът се унищожава и непознати аспекти от самите нас излизат на повърхността, като че ли преди този момент са били държани под интензивната отбрана на думите ни.
„ Това е слабата страна на думите “, сподели той насърчително. „ Те ни карат да се усещаме осъзнати, само че когато се обърнем, с цел да погледнем света, те постоянно ни предават и ние се връщаме да гледаме на света както нормално, без никакво прояснение. Следователно магьосникът избира да работи, в сравнение с да приказва. В резултат на това той получава ново изложение на света, в който диалозите не са толкоз значими, а новите дейности имат нови отблясъци.
Самоувереността на един боец и самоувереността на елементарния човек са две разнообразни неща. Обикновеният човек търси самопризнание в очите на другите, наричайки това самочувствие. Воинът търси съвършенството в личните си очи и го назовава примирение. Обикновеният човек се вкопчва в близките, само че воинът разчита единствено на себе си. Изглежда, че гоните дъгите, вместо да се стремите към смирението на боец. Разликата сред тези понятия е голяма. Прекалената самонадеяност значи, че знаете нещо сигурно. Смирението на воина е изрядност в дейностите и възприятията.След като се е научил да сънува двойника, азът идва на този чудноват кръстопът и идва миг, в който човек осъзнава, че двойникът е този, който сънува себе си.Тази канара, на която седим, е канара, тъй като бяхме принудени да й обърнем вниманиеТялото би трябвало да бъде самото съвършенство, преди волята да стане функционираща единица.Ти си подобен, какъвто си, тъй като си казваш, че си подобен.Да умреш с вдъхновение е прогнил метод да умреш... Воинът умира по сложния метод. Смъртта му би трябвало да се бори, с цел да го вземе. Един боец не се отдава на това.Воинът не можеше да избегне болката и тъгата, а единствено да им се отдаде.
Само като боец човек може да устои на пътя на знанието. Един боец не може да се оплаква или да съжалява за нещо. Животът му е безпределно предизвикателство, а провокациите не могат да бъдат положителни или неприятни. Предизвикателствата са просто провокации.
Основната разлика сред елементарния човек и воина е, че воинът приема всичко като предизвикателство, до момента в който елементарният човек приема всичко като благословия или проклинание.Здрачът е пукнатината сред световете. Това е вратата към незнайното.Казвате, че имате потребност от помощ. Помощ защо? Имате всичко належащо за екстравагантното пътешестване, което е вашият живот.Воините не печелят победи като удрят главите си в стените, а като изпреварват стените. Воините прескачат стени, не ги събарят.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР