Карлос Сайнц загуби 4-ото си място в Гран При на

...
Карлос Сайнц загуби 4-ото си място в Гран При на
Коментари Харесай

Още едно наказание за Карлос Сайнц

Карлос Сайнц загуби 4-ото си място в Гран При на Австралия поради наказването от 5 секунди, което получи при рестарта след последния червен байрак, когато удари и завъртя в първия завой Фернандо Алонсо.

Докато водачите чакаха да бъдат изведени на пистата от колата на сигурността наказването на Сайнц стана факт, а той го дефинира като „ най-големия срам за Формула 1 ”.

Стюардите дефинираха, че виновността за удара с Алонсо в 57 обиколка е напълно на Сайнц и с тези 5 секунди той беше класиран 12-и.
 Верстапен със подобаващ успех в маратонската Гран При на Австралия, драми и произшествия в самия край Верстапен със подобаващ успех в маратонската Гран При на Австралия, драми и произшествия в самия край
След това обаче, към този момент на мира, случаят беше прегледан още веднъж и решението е към първичната глоба да бъдат добавени и 2 наказателни точки към суперлиценза на испанеца.
 Хамилтън: И двойна офанзива на Мерцедес нямаше да спре Ред Бул Хамилтън: И двойна офанзива на Мерцедес нямаше да спре Ред Бул
12 наказателни точки в границите на 12 месеца водят до наказване за едно съревнование на водача, който ги е събрал. За Сайнц обаче това са първите наказателни точки.

Когато разбра за първата глоба Сайнц настояваше по радиото отборът да помоли стюардите да изчакат с решението и да го изслушат преди да вземат решение. При второто разглеждане е имало „ чуване, видео доказателства и данни от телеметрията на колите ”, тъй че очевидно Карлос не е бил прав.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР