Карлос Сайнц ще пропусне остатъка от уикенда за Гран При

...
Карлос Сайнц ще пропусне остатъка от уикенда за Гран При
Коментари Харесай

Карлос Сайнц пропуска Гран При на Саудитска Арабия

Карлос Сайнц ще пропусне остатъка от уикенда за Гран При на Саудитска Арабия поради апендицит, който постанова интервенция, оповестиха от тима на Ферари. Неговото място ще бъде заето от младия британец Оливър Беарман, който ще направи своя дебют във Формула 1.


Още от началото на уикенда в Джеда Сайнц не се усещаше добре, като той даже не участва на пистата в сряда, по време на медийния ден. Вчера пък Ферари анулира неговите медийни изяви след двете тренировки, още веднъж поради неразположение от страна на испанеца.

Беарман е един от тримата аварийни водач, които са разполагаем на Ферари през 2024 година. Антонио Джовинаци и Роберт Шварцман обаче не са в Джеда и нямаше по какъв начин да заемат мястото на Сайнц.

Беарман пътува до Саудитска Арабия, с цел да взе участие във втория кръг за сезона във Формула 2. Британецът даже завоюва вчерашната подготовка, само че няма да може да се възползва от полпозишъна си, защото ще кара във Формула 1.

Първата подготовка на Беарман във Формула 1 ще стартира в 19:00 часа.

Беарман ще се трансформира в първият водач от 1972 година насам, който ще направи своя дебют във Формула 1 с Ферари. Последният подобен случай е с Артуро Мерцарио, чийто първи старт е в Гран При на Англия. Беарман ще се трансформира в 12-я британец, който ще кара за Ферари и първият подобен през новия век. Последният представител на Острова, който кара „ черните кончета “ бе Еди Ървайн, който кара за италианския отбор сред 1996 и 1999 година. Беарман ще се състезава с №38 този уикенд, който е един от аварийните номера на Ферари. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР