Карлос Сайнц получи наказание от 10 места на грида за

...
Карлос Сайнц получи наказание от 10 места на грида за
Коментари Харесай

Сайнц е бесен след нелепия инцидент и последвалото наказание

Карлос Сайнц получи наказване от 10 места на грида за Гран при на Лас Вегас поради промяна на батерията. Повредата пристигна от удара в шахта при започване на първата свободна подготовка. От отбора му Ферари пледираха пред стюардите, че до нуждата от промяна се стигна заради условия, за които нямат някаква виновност. Сайнц се удари в извадилата се шахта с 320 км/ч и от удара получи голям брой вреди.

Шефът на Скудерията - Фредерик Васьор, сподели, че случаят ще коства на тима цяло положение. Стюардите признаха, че има изключителни условия, само че показаха, че в разпоредбите няма планувани такива случаи.

Пилотът остана отчаян и даже гневен след наказването.

„ Ясно се вижда, че този уикенд сме относително конкурентоспособни. Мисля, че конфигурацията на пистата ни пасва малко повече спрямо последните няколко трасета, на които се състезавахме. Изглежда гумите ни заработват добре в една обиколка. Затова бях разчувствуван и надъхан оптимистично.

„ За страдание тимът ми сподели към края на тренировката, че имам наказване от 10 места обратно на грида. Нито аз имам виновност, нито тимът. Това явно промени цялостната ми конфигурация по какъв начин ще протече уикендът оттук насетне. Можете да си визиите какъв брой съм отчаян. Колко ми е мъчно да допускам в каква обстановка се оказах. Няма да ме видите изключително благополучен през останалата част от уикенда. "

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР