Карлос Сайнс от отбора на Ферари беше най-бърз в първата

...
Карлос Сайнс от отбора на Ферари беше най-бърз в първата
Коментари Харесай

Ферари и Сайнс със силно начало на уикенда в Австралия

Карлос Сайнс от тима на Ферари беше най-бърз в първата свободна подготовка преди Гран При на Австралия във Формула 1. На пистата в Албърт Парк в Мелбърн Сайнс даде време от една минута, 19.806 секунди.

На 2-ото място след него остана съотборникът му във Ферари и настоящ водач за международния шампионат Шарл Льоклер (Монако), който приключи на 0.571 секунди.

Третото време в първата подготовка е за Серхио Перес от Ред Бул, останал на 0.593 секунди. Топ 6 допълниха международният първенец и съотборник на Перес Макс Ферстапен с време от 1:20.626, както и Ландо Норис от Макларън и Естебан Окон от Алпин. Времето на Норис е с 1:072 по-късно на Сайнс, а на Окон по-слабо с 1.198.

Четирикратният международен първенец Себастиан Фетел, който пропусна първите две надпревари за сезона поради заболяване от КОВИД-19, остана на 13-о място. Той можеше да се показа много по-добре през днешния ден в първата подготовка, само че в последните 15 минути болидът му Астън Мартин стартира да губи мощ и в един миг спря с излизащ пушек откъм гърба. Самият той излезе, сграбчи пожарогасителя, който стоеше в профил на пистата и съумя да спре пламъците. Това беше вторият червен байрак за сесията, като първият беше вдигнат след близо 20 минути от началото, когато се наложи да бъдат почистени части от каросерията от колата на Перес.

Макларън като цяло могат също да бъдат удовлетворени от първата сесия, защото локалният любим Даниел Рикардо се подреди 8-и. Мерцедес не съумя да изненада никой с неприятната акомодация на новия си болид, като седемкратният международен първенец Люис Хамилтън остана на 7-о място в първата подготовка с време от 1:21.027 минути.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР