Карлос Насар защити европейската си титла във вдигането на тежести.

...
Карлос Насар защити европейската си титла във вдигането на тежести.
Коментари Харесай

Отличен Карлос Насар стана европейски шампион по вдигане на тежести

Карлос Насар отбрани европейската си купа във повдигането на тежести. Той направи това със международен връх за младежи в изхвърлянето от 176 кг.

Пред цялостните до съвсем краен лимит трибуни на " Арена София " в столицата 19-годишният Насар стигна до златния орден в категория до 89 кг при мъжете с дуел от 391 (176 кг + 215 кг) кг.

Втори остана италианецът Антонино Пицолато с дуел от 380 (170 кг + 210 кг) кг, до момента в който с бронза се окичи Марин Робу от Молдова, който събра общ брой от 378 (171 кг + 207 кг) кг.

Още в изхвърлянето българската суперзвезда е тежката атлетика даде поръчка, че ще бъде без конкуренция. Насар направи три сполучливи опита: на 170, 173 и 176 кг, като още вторият му обезпечи купата в придвижването, а с третия сложи международен връх за младежи.

В изтласкването, което е по-силното придвижвания на българина, той започва с сполучлив опит от 208 кг, последван от подобен на 215 кг. За последния си опит Насар бе декларирал тежест от 224 кг, задоволителна за международен връх при мъжете, само че не му се наложи да прави подобен след неуспеха на Пицолато на 222 кг и той се отхвърли от него.

При последния си сполучлив опит в надпреварата Насар получи болки в долната част на дясното бедро и напусна подиума накуцвайки.

Втори в изхвърлянето със 171 кг остана Марин Робу. Трети приключи Антонино Пицолато със 170 кг. Пицолато записа сполучлив опит от 170 кг, само че по-късно на два пъти не съумя да се оправи с тежест от 175 кг. Абсолютно същото се случи и с арменеца Андраник Карапетян.

В изтласкването след Насар и Пицолато трети се подреди Пьотр Асанояк от Беларус с 207 кг.

За България това е четвърта купа от домашното европейско състезание след златните медали на Ангел Русев до 55 кг, Габриел Маринов до 61 кг и Божидар Андреев до 73 кг.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР