Карлос Насар (89 кг) не успя да спечели втора световна

...
Карлос Насар (89 кг) не успя да спечели втора световна
Коментари Харесай

Нула и злато за Насар в Богота

Карлос Насар (89 кг) не съумя да завоюва втора международна купа. Българският щангист остана отвън класирането на шампионата на планетата в Богота. Тежкоатлетът от Червен бряг изтърва купата, откакто записа три несполучливи опита в изхвърлянето. 18-годишният Насар се препъна два пъти на 173 кг, а след това и на 174 кг.
Все отново българинът сложи нови международни върхове в изтласкването за мъже и юноши. При последното си излизане на подиума той се оправи с 220 кг и поправя с 3 кг достижението на Антонио Пицолато. Италианецът не подвига в Колумбия, а другият любимец - Тиан Тао (Кит), беше на представянето, само че не се появи на подиума.
Насар не съумя да се потвърди и поради кончината на персоналния му треньор Илиан Илиев, който ненадейно си отиде преди 10 дни.
Така първенец стана Кейдомар Байения (Вен) с 385 кг (175+210 кг), пред Браян Родайегас (Кол) с 381 (170+211) и Хуанхуа Лю (Кит) също с 381 (166+215).
Последни от българите в Богота излизат Дейвид Фишеров и Васил Маринов (102), които ще подвигат тази нощ.
Преди тях нашите имат единствено 2 медала - златото на Насар и среброто на Божидар Андреев (73) в изхвърлянето, който обаче остана четвърти в дуела.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР