Карлос Контрера, общински съветник и председател на групата „Патриоти за

...
Карлос Контрера, общински съветник и председател на групата „Патриоти за
Коментари Харесай

Контрера: Пещерните типове от гетата не се интересуват кой какво ги призовава

Карлос Контрера, общински консултант и ръководител на групата „ Патриоти за София “, разяснява пред novini.bg, че два са главните замърсители на въздуха и те са ясно разпознати – битовото отопление и трафика

„ За Патриотите ограниченията на СОС са прекомерно меки и няма да доведат до упования резултат. Има ограничения, които са свързани с въвеждане на зони за успокоено придвижване в центъра на София, което значи колите да не се движат с повече от 30 км/час. Добре знаем обаче, че един дизелов автомобил на ниски обороти и когато стои в тапите отделя най - доста нездравословни излъчвания и това не е мярка, а е анти-мярка. Да се създадат булеварди буферни паркинги, отново не е решение, тъй като това ще докара до тапи и дизеловите коли отново ще бълват нездравословни излъчвания. Оросяването на улици отново е противоречиво, тъй като при -10 градуса няма по какъв начин да стане. До тук ние нямаме действителни решения “, сподели Контрера.

„ По отношението на битовото отопление, може всеки ден да си призоваваме да не се палят печки и да не се горят гуми. Това и без ограничения ще го вършим, само че съм надалеч от мисълта, че пещерните видове от циганските гета се интересуват какво ги приканва Столична община. Тези хора без радикални ограничения и без мощен напън няма да се откажат да горят какво ли не “, добави той.

„ Съгласен съм, че би трябвало да има генерални промени в законодателната рамка в Закона за чистотата на атмосферния въздух. Бедните хора от санкции няма да се изплашен “, безапелационен е Контрера.

Относно колите той е безапелационен, че би трябвало да има сериозен надзор, тъй като в този момент се пускат коли, които безусловно са рискови. „ Факт е, че заради нашата демократична рамка от Западна Европа се изсипват десетки хиляди коли, които замърсяват въздуха “, съобщи той

„ В обществото би трябвало да си зададем въпроса до къде сме склонни да отстъпим в името на здравето ни “, сподели още Карлос Контрера.

Цялото изявление с Карлос Контрера може да видите по-късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР