Беновска пита Кандидат кмета Карлос Контрера

...
Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО -
Коментари Харесай

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г.

Илиана Беновска: Здравейте, г-н кандидат-кмет от ВМРО за София Контрера! Днес е последния ден, когато трябва да се регистрират листите за общински съветници, вие направихте това в неделя. Така че хайде да влезете в нов формат. Вместо аз да питам, Вие да питате Вашите опоненти, а аз ще осигуря техните отговори!

Карлос Контрера: Здравейте! Надявам се през тази форма да започнем сериозния разговор за София, защото това, което имаме като продукция до момента, общо взето, ако махнем общите приказки е една кръгла нула. А въпроси, свързани със София дал Господ. За мен е важно да започнем с разговори за големите проблеми, но и за дребните детайли. Защото аз ще напомня, ние избираме кметове, общински съвети, районни кметове за 4 години. Тоест това, което си поръчаме сега, това ще получим за следващите 4 години. И когато бутнеш едни дилетанти във властта, виждаш какъв е ефекта. Говоря за правителството на Промяната в двата му формата, Кирил Петков като премиер и сега Денков.

Илиана Беновска: Дайте конкретните въпроси към вашите опоненти! Вероятно те ще бъдат насочени към новопоявилия се кандидат за кмет Антон Хекимян, Васил Терзиев, който вече е на терен почти два месеца и Ваня Григорова, представител на левицата. Нека не пропускаме и проф. Вили Лилков, който представлява класическото дясно.

Карлос Контрера: Между другото ние с проф. Лилков сме единствените кандидати за кмет на София, които имат представа как функционира местната власт. Всички други са първопроходци. И в този смисъл една тема, която не е любима на да кажем предизборните щабове – въпросът за сигурността в София. Защото има зони, които са добре охранявани, но има и цели квартали, които са буквално опасни. Какво правим със сигурността?

Илиана Беновска: Момент само, преди да зададете въпроса, моя е грешката, пропуснах и един важен кандидат за кмет на София от една партия, която набира сила в цялата страна – говоря за „Възраждане“ и Деян Николов!

Карлос Контрера: Въпросът за сигурността! Видеонаблюдението? Как да функционира Общинска полиция? Защото в момента тя е натоварена основно с функции едва ли не да варди пешеходните зони от тротинетки и колелета. В същото време имате един Женски пазар, който е несигурно място. Какво правим с тези проблеми? Какво правим и с квартали като „Ботунец“, станали злополучно известни с тежки престъпления, включително и последния случай със застреляния, който се оказа от този квартал. Преди години там имаше убийство, ако си спомняте, протести. Имаме и други проблеми с крайградските зони, където хората непрекъснато са жертви на домови кражби. Ще Ви изненадам, но и уж луксозния район Панчарево. Много е важно тази тема да влезе във фокуса на местната власт, защото наистина през общината, през нормативните актове на общината, през финансиране от общината хората могат да живеят по-спокойно!

Илиана Беновска: Г-н Контрера, задайте си и втория въпрос! Ще Ви помоля да бъдете кратък и делови, за да могат, когато поискам отговорите от тях да не могат да кажат, че са се загубили в превода! Да добавим ли и кандидата на ИТН Ивайло Вълчев?

Карлос Контрера: Разбира се! За столичани е хубаво и е добре преди да започне кампанията да чуят какво мислят кандидатите от техните политически сили, защото после ще трябва да изпълняват тези ангажименти. Ще Ви върна към една наша любима тема с Вас, свързана с пешеходните зони. Напоследък е модерно всички да предлагат пешеходни зони, велоалеи и каквото се сетите. Според мен София е тръгнала в една напълно грешна посока, така че от моя страна няма да чуете агитация в тази посока. Но чувам има кандидати, които предлагат цялата „Мария Луиза“ да стане пешеходна зона. Как ще се отрази това на трафика, на живущите? Ще питаме ли живущите дали искат?

Илиана Беновска: Може ли да вметна една забележка? Скоро отидох в една аптека вечерта, на „Мария Луиза“. Трябва да Ви кажа, че излизайки от колата и влизайки в колата аз бях просто заплашена да бъда отвлечена в един съседен хотел от емигранти. Ако е пешеходна зона, какво правим?

Карлос Контрера: Тук ме провокирате да задам и един друг въпрос, София ще поиска ли закриването на тези центрове за мигранти? В случая вече са два, единия в „Овча купел“, другия във „Враждебна“. Лично аз смятам, че този въпрос трябва остро да се постави пред държавата и тези центрове да се махнат от столицата. Това е един много хубав въпрос, защото виждате, цялата зона около „Лъвов мост“ и Женския пазар е наводнена от нелегални мигрант и е въпрос на време да стане някое тежко престъпление.

Илиана Беновска: Давайте нататък, трети въпрос?

Карлос Контрера: Темата, свързана със здравеопазването и то точно с онази част какво правим с младите хора, с младите семейства в София. Един от големите проблеми, знаете, е да си намерите педиатър в София, защото просто няма достатъчно лекари. Как решаваме този въпрос? Хубаво уплътняват в момента южните квартали, но как гарантираме базисния минимум на здравно обслужване на това население?

Илиана Беновска: Следващ въпрос?

Карлос Контрера: Една тема, която с Вас коментираме отдавна, за техникумите, професионалните гимназии. Тоест тези, които създават реалната работна ръка.

Илиана Беновска: И които дават професии на младите хора! Защо не и на хора, които са в по-средна възраст, но могат да се преквалифицират?

Карлос Контрера: И гарантират развитие и добри доходи между другото. Биха ли подкрепили и какви мерки за създаване на подобни професионални училища? Знаете, че ВМРО имаше точно една такава идея „БУЗЕМА“ да стане точно такава професионална гимназия по каменоделство, каменарство, всички тези професии, които просто изчезват не само в София, но и в България. Няма кой да работи!

Илиана Беновска: Нататък, имате ли още въпроси?

Карлос Контрера: Мисля и въпроса за обществения транспорт, защото ние всички чуваме изразите модерен, екологичен, но как развиваме транспорта? Как подобряваме обслужването например на квартали като „Враждебна“, на крайградските зони като Казичене, Долни Богров? Имат ли въобще кандидатите идеи как и какво да се случва в следващите 4 години? Говорим за един пълен мандат от 4 години.

Илиана Беновска: Добре, отивам аз нататък да питам претендентите за кандидати за кмет дали имат отговори на Вашите въпроси. Но аз имам един въпрос за финал. Ако се явите на балотаж, да речем с кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян, с кандидата на ПП-ДБ Васил Терзиев, с кандидата на „Възраждане“ Деян Николов, с проф. Вили Лилков, с Ваня Григорова, кандидатката на левицата, с Ивайло Вълчев от ИТН, ще подкрепите ли някого на балотажа, да или не?

Карлос Контрера: Либерални кандидати няма как да подкрепим!

Илиана Беновска: Имена?

Карлос Контрера: Е, те са ясни двете. Терзиев на първо място и Хекимян. По-либерални кандидати то тези няма!

Илиана Беновска: Давайте нататък! Вили Лилков?

Карлос Контрера: Проф. Лилков е интересна фигура, но аз не смятам, че имаме пълно съвпадение. Но там поне можем да водим някакъв нормален разговор! А що се отнася до БСП и „Възраждане“, така или иначе ВМРО-София има позиция, че с тези формации няма как да се партнира. Така че отговорът е ясен още днес!

Илиана Беновска: Ивайло Вълчев?

Карлос Контрера: Аз не мисля, че има какво да подкрепим при тях, тъй като не съм чул нито дума конкретика! А и нека да видим в кампанията как ще се представят, да не ни разочароват допълнително!

Илиана Беновска: Така приключваме този разговор с кандидат за кмет Контрера, кандидат за кмет от ВМРО. Аз тръгвам нататък да събирам отговорите. Ще се чуваме пак!

Карлос Контрера: Доскоро!

Илиана Беновска: Благодаря Ви много! Илиана Беновска, аз ви казвам чао!

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР