Карлос Контрера, член на СОС, ВМРО, в Беновска пита“ в

...
Карлос Контрера, член на СОС, ВМРО, в Беновска пита“ в
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Петков и Василев убиха общините, ВМРО се връща!

Карлос Контрера, член на СОС, Вътрешна македонска революционна организация, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 16-и юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Консултациите при президента. Необходимостта от съвещание на КСНС поради енергийната рецесия.

„ Какво вършиме „ воеводите “ в тази нечиста политическа среда? Намираме се тук в студиото един ден откакто президентът Радев приключи втория тур от консултациите за сформиране на кабинет и в много евентуална догадка да имаме предварителни избори през октомври, което ще даде терен на Вътрешна македонска революционна организация да се върне в политиката? “, попита Беновска. Карлос Контрера отговори, че Вътрешна македонска революционна организация не са излизали от политиката. Водещата означи, че не са в дейната политика. Събеседникът ѝ отговори, че по този начин са решили гласоподавателите, с цел да пристигна „ Промяната “, само че това не е било за положително. Контрера съобщи: „ Опитваме се да влеем разсъдък на тези, които би трябвало да взимат решенията! Преди два дни приканих президента, вместо да се занимава с съвещания, да свика КСНС поради енергийната рецесия! И то на база на това, което се случи в КЕВР по заявките на „ Булгаргаз “ и на сигналите, които идват от Европейска комисия, тъй като ние явно не ги чуваме! “. Общинският консултант изясни, че явно „ Булгаргаз “ не може да обезпечи нужните количества газ до края на годината. Това се признава с половин уста от ръководителя на КЕВР.

„ Спомена ли ръководителят на КЕВР за МЕТ, тази компания, която се размахваше от Политическа партия като възможен вносител и за която е даден сигнал до прокуратурата от вашия водач? И имате ли отговор? “, попита Беновска. Контрера отговори, че отговор няма. КЕВР и Министерството на енергетиката мълчат и на процедура никой не дава информация с кого имаме подписани контракти за доставка на газ. Това е скандално! И това е мотив за сериозен КСНС! Общинският консултант съобщи: „ Ние не виждаме никакво надграждане в позициите на участниците. Ясно е, че тяснопартийният интерес на ГЕРБ и Движение за права и свободи е да се върви на избори. Има Такъв Народ се пробват да се завъртят не на 180, а на 360 градуса! Друг е въпросът дали една потвърдено провалена структура с нов мандат ще стане сполучлива. Логиката приказва, че най-вероятно ще е по-зле! Работата на президента е да обезпечи обстоятелствата, тъй като, в случай че в действителност няма обезпечени количества газ, това значи, че стопанската система ще би трябвало да премине в спешен режим, което ужасно! Това значи, че топлофикациите няма да бъдат снабдени с задоволителни количества газ, с цел да обезпечат отоплението на популацията, което също е ужасно! В заявката на „ Булгаргаз “ се споделя, че ние от борса купуваме каквото ни би трябвало, помен от американските танкери няма и е редно при президента всички виновни да набележат един проект, по който да излезем с най-малки вреди от рецесията! Плуваме в тресавище с крокодили и е по-добре да излезем без едно ухо, в сравнение с без ръка или крайник! “.

Контрера изясни, че Европейска комисия ни предлага да понижим отоплението в публични здания до 19 градуса, което е недопустимо. Водещата добави, че Германия към този момент има проекти за подкрепяне на популацията да понижи градусите в жилищата. Събеседникът ѝ съобщи, че това е евфемизъм за неуспех на немската „ зелена “ политика, която към този момент става европейска. Той продължи, че има опция за дерогация на прословутите въглеродни квоти. Европейска комисия е споделила, че при въвеждане в употреба назад на въглищните централи би трябвало да се мисли краткотрайно за механизъм за дерогация на квоти. В момента „ Топлофикация София “ ги заплаща малко над 90 евро за звук, което е извънредно скъпо.

„ Топлофикация София “.

„ Възникна напрежение към „ Топлофикация София “ и по този начин, както го формулираха някои икономисти и политици скришно се отдава на концесия, по този начин ли е? “, попита Беновска. Контрера отговори, че съгласно него не става дума за скришно отдаване. Това е процедура, която има два детайла. Единият е да се откри външен вложител, който да ни помогне с обновлението на Топлофикация. Другият е привличането на външен мениджмънт, който да ръководи процесите. Според него „ Топлофикация София “ е изтървала няколко десетилетия на рационализация. Водещата означи, че сдружението има и доста съществени задължения. Контрера съобщи, че за тези задължения е отговорна страната, тъй като, когато връща сдружението на общината, отговорностите му са 500 милиона към БЕХ. Всяка година „ Булгаргаз “ през неизгодния за сдружението контракт за доставка на газ го източва. Проблемите не са решени от редица държавни управления, в това число и това на ГЕРБ и Оперативна програма. А дали ще се появи претендент е напълно друга тематика.

Проблемите с финансирането на градския превоз.

„ Имаше и сходно предпочитание за една фрапантна неточност на страната от „ Промяната “ – да се усили цената на билетчетата, да се понижи броя на транспортните средства, 9 еврова карта на месец да можеш да се возиш на всички линии! “, продължи Беновска. Контрера отговори, че в Германия казуса се взема решение с дофинансиране от федералния бюджет. „ Видяхте какви разногласия имаше за средствата за дофинансиране на градския превоз, които в последна сметка ние не получихме в нужния размер! И в действителност се оказа, че може би народните представители са позволили още едно безредно решение. Всъщност дадените средства не са 74 милиона, а са 59 милиона! Разчетите бяха първо за 140 милиона. Очевидно е нежеланието те да бъдат предоставени. В закона за държавния бюджет бяха записани 74 милиона, само че защото те променят предишен текст от месец февруари – там бяха преди 15 милиона. Тоест това, което са записали, че просто усилват сумата от 15 на 74 милиона и чистия финансов резултат е 59 милиона! “, изясни Контрера.

Контрера продължи: „ Това, което Вие повдигнахте като въпрос за желанието, рекомендацията на Политическа партия в лицето на Кирил Петков и Асен Василев да се усилват цени на транспортни документи – ние го отхвърихме! Те в прав текст споделиха да се усилят цените на билетите и картите. Нещо, което в подтекста на тази рецесия и приходите на хората – съгласно мен не е вярно! Не знам кой им стартира тази нелепост! Другата по-голяма нелепост на Кирил Петков беше да се съкратят линии. Ами това значи да оставим десетки хиляди хора без превоз или по-лош превоз! “. Той добави, че не е правилно, че не се вършат никакви промени. Само за последните 6 месеца са реорганизирани към 40% от наземните линии. Пуснати са две нови линии. Всичко това се прави с логиката, че когато горивата стават все по-скъпи, поради политиката на Кирил Петков и Асен Василев, би трябвало да се даде опция на хората да се придвижват с нови благоприятни условия!

Как работят общините с страната при ръководството на Политическа партия?

„ Как работихте общинския съвет в тези 6 месеца на Политическа партия? “, попита Беновска. Карлос Контрера отговори, че е било извънредно мъчно. Всъщност е има скрита война сред страната и общината, което не е потребно нито за хората, нито за институциите. Той продължи: „ От Политическа партия явно имаха за цел да смачкат общините, тук не приказвам единствено за Столична община, в опит първо да трансформират политическата картина на локалната власт! И второ – натрупат актив какъв брой почтени и честни са те, като се борят против „ тези неприятните “ от да кажем Вътрешна македонска революционна организация, ГЕРБ, а за какво не и от Демократична България, тъй като там към този момент има конфликт за електорат! Със сигурност страната се опита да пречи, което не е добре! Ние като общество би трябвало да си дадем сметка, че клатейки тази лодка на средата на урагана, рискуваме да потънем всички! Само че това могат да създадат хора, пристигнали в политиката с ясна цел и стратегия! За 6 месеца видяхме, че тези хора нямат стратегия, нямат цели, които да са публично потребни и на всички места, където пипнат, основават безпорядък! “.

Карлос Контрера напомни, че се е говорило, че ще има общи поръчки за общините, с цел да има на ниска цена ток. Било е дадено от Василев още при започване на годината, само че не се е осъществило. Пагубно е и държанието на Политическа партия във връзка с районната политика, тъй като поради несъгласия с Гроздан Караджов лишават цели райони от инфраструктурни планове. „ Което значи, че ще имаме проблем с поддръжката на пътища, ще имаме активизирани свлачища, няма да има нови водопроводи и канали! Това е проблем за популацията и за бизнеса! “, безапелационен бе той.

Как ще се развие политическата рецесия? „ Какво да чакаме – предварителни избори или кабинет? “, попита Беновска. Контрера отговори: „ Лично аз считам, че консултаиите бяха ялови и с огромна степен на възможност вървим към предварителни избори! Не за друго, а тъй като разликите станаха прекомерно огромни. Политическа партия толкоз толкова опънаха ластика, че към този момент към тях не може да се сформира нещо устойчиво! Самите те приказват за небосвод от 6 месеца, което е смешно, когато претендираш да управляваш страната! “.Така приключи диалогът сред Карлос Контрера и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 16-и юли 2022 г
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР