Карлос Алкарас заяви, че е много поласкан от думите, изречени

...
Карлос Алкарас заяви, че е много поласкан от думите, изречени
Коментари Харесай

Алкарас: Невероятно е, че Надал вижда себе си в мен


Карлос Алкарас съобщи, че е доста поласкан от думите, изречени от Рафаел Надал по негов адрес. На конференцията след снощната си победа над Ник Кирьос рекордьорът по трофеи от Големия шлем показа, че 18-годишният му съотечественик му припомня за самия него, когато е бил на тази възраст. Алкарас отстрани първенеца Камерън Нори и доближи до първия си Мастърс полуфинал, където негов конкурент ще бъде точно Матадора.

„Фантастично е, че ще играя против Рафа, защото той постоянно е бил моят кумир. Със сигурност ще ми бъде доста мъчно, само че все пак съм уверен, че следва необикновен мач. Невероятно е, че ще се изправя против него на полуфинал на Мастърс шампионат, и то в Индиън Уелс. Ще подходя с доста оптимизъм и ще се любувам на всяка секунда от мача. Това ще бъде доста особено преживяване за мен“ – показа международният №19.

Алкарас от години е сравняван с Надал, като от ден на ден почитатели и медии го дефинират като една от бъдещите звезди на тениса. Двамата към този момент са играли един път между тях. Това се случи във втори кръг на Мастърса в Мадрид предходната година, където Матадора се наложи с 6-1, 6-3.

„Невероятно е, че Надал вижда в мен себе си, когато е бил на моята възраст. Тогава той към този момент беше спечелил купа от Големия шлем, тъй че това съпоставяне е в действителност изумително“.

Въпреки уважението си възхищението към идола си обаче Алкарас ще остави сантиментите настрани за малко и ще е твърдо решен да направи още една крачка към купата в „Рая на тениса“.

„Честно казано, не знам какво би трябвало да направя, с цел да печеля този мач. В момента се намирам в доста добра форма и го демонстрирах на няколко пъти. Наясно съм, че ме чака доста сложен мач, което не е изненада, защото всички знаят кой е Рафа и какво е равнището му. Той неведнъж е доказвал, че даже когато е в отчайваща обстановка, може да откри сили да обърне мача. Ще забележим какво ще се случи“ – разяснява четвъртфиналистът от US Open.

Алкарас показа и какъв ще бъде дневният му режим преди дуела. „Знам какво ще върша на следващия ден, елементарно е. Ще проведа къса подготовка, към 45 минути. След това ще умря няколко часа. Може би ще поиграя голф, с цел да се успокоя. Когато пристигна моментът да излезем на корта обаче ще бъда пределно стимулиран и концентриран“ – приключи възпитаникът на Хуан Карлос Фереро.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР