Карлос Алкарас защити титлата си на Мастърса в Мадрид след

...
Карлос Алкарас защити титлата си на Мастърса в Мадрид след
Коментари Харесай

Алкарас защити титлата в Мадрид

Карлос Алкарас отбрани купата си на Мастърса в Мадрид след триумф с 2:1 сета (6:4, 3:6, 6:3) над Ян-Ленард Щруф след близо два часа и половина игра.

Шампионът стартира добре мача като проби Щруф още в първия му сервис гейм. Германецът имаше опция да върне пробива във втория гейм, само че не се възползва от нея. С гейм на нула Щруф съумя да вземе подаването на Алкарас в четвъртия гейм и да изравни резултата - 2:2.  

Испанецът осъществя още един пробив, с цел да поведе с 4:3, а в десетия гейм отрази три точки за пробив и обърна развиването на гейма в своя изгода, с цел да завоюва първия сет с 6:4. 

Щруф започва стремително втория сет, повеждайки с 3:0. Алкарас съумя да завоюва първия си гейм, с цел да понижи изоставането си с 1:3, а по-късно маратонски гейм с пет благоприятни условия за пробив за испанеца въпреки всичко бе измъкнат от Щруф. До края на частта нямаше нови пробиви и по този начин Щруф изравни сетовете и мачът влезе в съдбоносен трети. 

Третата част стартира с замяна на подавания. В третия гейм Алкарас не разреши на германеца да го пробие, а по-късно той осъществя пробив, с цел да поведе с 3:1. 

Испанецът затвърди пробива с гейм на нула, а по-късно можеше да направи още един, само че Щруф отрази и двата му опита. С нов гейм на нула обаче Алкарас поведе с 5:2. 
 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР