Карлос Алкарас започна по убедителен начин защитата на титлата си

...
Карлос Алкарас започна по убедителен начин защитата на титлата си
Коментари Харесай

Алкарас пренесе победите и в Маями, даде 2 гейма на Багнис


Карлос Алкарас стартира по безапелационен метод отбраната на купата си в Маями. В мач от втория кръг испанецът победи Факундо Багнис след 6-0, 6-2 за едвам 65 минути на корта в „ Хард Рок Стейдиъм “.

Това беше седма поредна победа за международния №1, който се нуждае от нов успех в Маями, в случай че желае да резервира първото място в ранглистата. Това е и общо 15-и триумф за Карлитос през 2023-а от 16 изиграни мача.

„ Знам, че трябваше да съм съсредоточен за първия си мач. Да започнеш нов шампионат в никакъв случай не е елементарно, разнообразни условия. Трябва да си подготвен да свикнеш с тези условия, само че бях съсредоточен от началото и съм благополучен от метода, по който играх. Опитвам се да се усъвършенствам всеки ден. “

Двубоят бе един от най-лесните и скучните за Алкарас в АТР тура. Той игра извънредно устойчиво от дъното на корта, което пък бе изцяло задоволително за лесния триумф. Багнис се затрудняваше да печели точки и неслучайно се зарадва бурно на извоювания първи гейм след 8 следващи за противника.

Веднага по-късно аржентинецът даже осъществя пробив на 0 и изравни за 2-2, само че това единствено активизира противника му, който не загуби нито гейм повече до края на срещата.

Следващият противник на първенеца от 2022-а ще бъде №30 Максим Креси или Душан Лайович.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР