Карлос Алкарас загатна, че е готов да се намеси в

...
Карлос Алкарас загатна, че е готов да се намеси в
Коментари Харесай

Алкарас започна трудно, но след това се развихири и стартира с победа в Рио!

Карлос Алкарас загатна, че е подготвен да се намеси в битката за огромните трофеи още през този сезон, въпреки че към момента е на нежната възраст от 18 години. Тийнейджърът завоюва младежките финали на ATP в края на 2021-а, а на тазгодишния Аустрелиън Оупън беше участник в един от най-качествените мачове на шампионата, в който отстъпи на Матео Беретини в петсетова драма.

Днес младокът пък за пръв път стъпи на клей от началото на годината и трябваше да се изправи против извънредно коравия си съотечественик Жауме Мунар, който е първокачествен състезател на червени кортове. Алкарас имаше потребност от известно време, с цел да привикне към настилката и оттова насетне разпростра изцяло големия си капацитет, което ми разреши да запише победа на старта на конкуренцията в Рио Де Жанейро, а в идващия кръг го чака конфликт с един всред Даниел Елахи Галан и Федерико Делбонис.

Световният номер 29 стартира в присъщия си нападателен жанр, като Мунар нямаше никакъв отговор за мощта от другата страна на мрежата и скоро се оказа догонващ с пробив. Аутсайдерът обаче се окопити бързо и сподели с какъв необикновен демараж разполага, достигайки до съвсем всеки опит за завършващ удар от страна на младежа. Това разклати съществено Алкарас, който стартира да позволява купища неточности и влезе в серия от цели шест следващи изгубени гейма.

Така седмият подложен трябваше да реализира поврат, в случай че искаше да остане в шампионата, само че по-опитният играч продължи да демонстрира страховит тенис и имаше точки за пробив при започване на втория сет. 18-годишният тенисист въпреки всичко откри сили да предотврати вероятно ранно закъснение, а това му даде голям прилив на сила и последваха извънредно мощни минути за младока, чиито отлични изяви му разрешиха да изравни общия резултат.

Третият сет се трансформира в самобитен мастърклас на Алкарас, тъй като испанецът нанасяше неспасяеми уинъри от всяка точка на корта и в същото време чудесно разноoбразяваше темпото с къси топки, които бяха недостижими за съперника му, чиято позиция беше надалеч зад главната линия. Съвсем скоро отново любимецът взе задатък от 5:0 гейма, като след това затвори с лекост дуела в своя изгода.

Alcaraz Advances ➡️ finds his form to defeat Munar 2-6 6-2 6-1 in his Rio opener
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР