Карлос Алкарас за пръв път в своята кариера трябваше да

...
Карлос Алкарас за пръв път в своята кариера трябваше да
Коментари Харесай

Алкарас за мача с Джокович: Надявам се на повторение от Уимбълдън; мога да спечеля турнира

Карлос Алкарас за пръв път в своята кариера трябваше да се оправя с интервал на непостоянни изяви. Бившият номер едно изглеждаше загубен на корта след края на US Open и записа редица ранни отпадания по време на Азиатското турне, след което загуби още откриващия си дуел на Мастърса в Париж.

Това накара множесво експерти да изкарат Алкарас отвън сметките за купата на финалите в Торинo и привидно това изглеждаше резонна прогноза допреди няколко дни, имайки поради провалянето на испанеца от Александър Зверев на старта.

Оттогава насам обаче първенецът от Уимбълдън е безмилостен на корта и не остави никакви шансове на Андрей Рубльов и Даниил Медведев, като завоюва " Червената група " в надпреварата и си обезпечи 1/2-финален конфликт с Новак Джокович, а ето какво разкри Карлитос за неочаквания си напредък и какви са неговите упования за идната му борба с лидера в международната класация:

" Говорих с Хуан Карлос (Фереро) след първия мач. Очевидно нещо неправилно се случваше с мен в последните шампионати и даже хората, които не ме познават изключително добре, можеха да виждат, че нямах същото държание на корта, което демонстрирах при започване на сезона. Тук не става въпрос дали съм изтощен или не, а до кака степен се любувам на играта си.

Хуан Карлос ми отвори очите. Това е последнят шампионат за годината и би трябвало да дам безусловно всичко от себе си, тъй като това са финалите на ATP. Също по този начин говорихме за нивото ми на тенис и какво би трябвало да направя, с цел да го увеличи още веднъж.

Отново разбрах, че играта ми е подвластна от моето въодушевление и какъв брой тъкмо се любувам на тениса в съответния миг. Просто нуждая се да се усмихвам повече на корта, тъй като това е най-важното за мен. Напоследък усмивката и насладата от играта се завърнаха още веднъж, което изигра доста позитивна роля в последните ми мачове. Вече мозъкът ми работи по напълно различен метод и имам вяра, че мога да печеля шампионата, в случай че задържа равнището от последните си две срещи.

Надявам се случилото се на Уимбълдън да се повтори. Ще се опитам да намеря своята " A " игра. Ще видя какво съм направил тогава толкоз добре, с цел да го направя още веднъж. Ще бъде сериозна ментална борба и желая незабавно да стартира подготовката си за нея.

Надявам се Новак да играе на ужасно равнище. Искам и той да покаже " A " играта си. Той е печелил конкуренцията 6 пъти и знае по-добре от всеки по какъв начин да играе в сходни дуели. Мисля, че той ще изпозлва опита са и ще покаже най-хубавия си тенис против мен. Ще се опита да ме сложи под голямо напрежение в хода на целия мач, оставайки правилен на стила си. Ще би трябвало да бъда квалифициран за сходен сюжет " - разкрива испанецът.

Източник: ATP

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР