Карлос Алкарас взе реванш от Томи Пол за загубата си

...
Карлос Алкарас взе реванш от Томи Пол за загубата си
Коментари Харесай

Реваншът е взет: Пол вкара Алкарас в нова 3-часова драма, но световният №1 оцеля

Карлос Алкарас взе реванш от Томи Пол за загубата си през предходната седмица и продължава към 1/4-финалната фаза на Мастърса в Синсинати. Испанецът още веднъж не сподели най-хубавото си лице на корта и имаше огромни интервали, в които биваше надигран от представителя на домакините, само че в последна сметка топ поставеният не разреши да се стигне до нова изненада и си подпечата крайната победа след 7:6(6) 6:7(0) 6:4 за повече от 3 часа престой на корта. По този метод международният №1 се класира за идващия стадий на шампионата, където му следва да срещне един всред Стан Вавринка и Макс Пърсел.

Испанецът бе надалеч от най-хубавата си игра в откриващите геймове на дуела, не успявайки да вложи в ударите си мощта, която нормално сме привикнали да виждаме от негова страна. Твърде плахата игра на младока биваше осъдена от локалния представител, който се възползваше от всяка опция да форсира топката от форхенд и да нанесе завършващ удар. Така Пол пръв осъществя пробив и скоро отвори разлика от 5:2.

Изправен до стената обаче, Алкарас стартира да намира по-чисто топката и уинърите от ракетата му доста зачестиха, което оказа помощ на ибериеца да стопи изоставането си и да изравни резултата за 5:5. Световният №1 даже доближи до три следващи брейкбола в идващото подаване на съперника, само че американецът откри помощта на своя сервис и в последна сметка се стигна до тайбрек. Там Карлитос бе по-агресивният от двамата състезатели и с помощта на прецизното разпределение на своите удари съумя да реализира миниобрат от 3:5 точки, с цел да отмъкне дебютния сет.

Вторият сет предложи даже още по-сериозна доза конспирация, защото на три пъти американецът излизаше напред в резултата с пробив, само че във всеки от случаите реакцията на Алкарас бе мигновена и се стигаше до мълниеносен рибрейк в резултат на превъзходните ретури на младока, комбинирани с чести излизания към мрежата.

В края на сета станахме очевидци на 15-минутен маратонски гейм на американеца, в който Карлитос се снабди с цели три мачбола, само че Пол сподели удивително самообладание и разчитайки още веднъж на началния си удар, отрази всяка от опциите, с цел да докара и този сет до тайбрек. Американецът придвижи стремежа си и в дългия гейм, където пое цялостен надзор върху събитията и тотално обезличи първенеца от Уимбълдън, достигайки до равнене на обособените елементи без нито една изгубена точка в тайбрека.

Още с настъпването на третия съдбоносен сет Алкарас напълно почисти играта си от грешки и не пропускаше опция да форсира топката от форхенд. Напълно на противоположния полюс пък бе американецът, от чиято ракета пропуските изобилстваха и по този начин се стигна до ранен пробив задатък в интерес на международния №1 за 2:0. Веднъж излязъл напред в резултата, испанецът не разреши на съперника си даже да се приближи до опция за брейк и след над 3 часа игра узакони крайната си победа.

Carlos hits back
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР