Карлос Алкарас вече имаше своя победоносен старт на Мастърса в

...
Карлос Алкарас вече имаше своя победоносен старт на Мастърса в
Коментари Харесай

След по-малко от час на корта: Контузия спря световния №56 и прати Алкарас на 1/4-финал

Карлос Алкарас към този момент имаше своя триумфален старт на Мастърса в Индиън Уелс, където съумя в поредни сетове да се оправи с Танаси Кокинакис и с Талон Хрийкспор. На пътят на 19-годишния испанец във етапа на осминафиналите обаче се изправи различен изтъкнат представител на идната генерация - Джак Дрейпър, който занапред се завръща от травма, само че тялото му очевидно не устоя, при което първенецът от US Open се поздрави с триумфа след единствено 46 минути - 6:2 2:0 и отричане. По този метод топ поставеният в схемата, който ако успее да извърви целия път до купата в Калифорния, ще се завърне на върха на класацията на АТР, се класира за четвъртфиналите и ще срещне един всред Томи Пол и Феликс Оже-Алиасим, против който няма победа в три мача.

Началото на дуела беше повече от впечатляващо за ибериеца, който образно беше решен да стигне до пробив още в дебютния гейм на левичаря и съумя да порази задачата неколкократно от вездесъщия си форхенд, с което реализира задачата си. Отговорът на британеца беше мълниеносен и той поведе с 0:40 при подаването на младежа, но Карлитос надалеч не се трогна от резултата и заигра на извънредно равнище, с цел да завоюва пет следващи точки, с които затвърди преднината си. Оттам насетне Алкарас пое цялостен надзор над протичащото се в кухнята и взимаше рано топката, с което в допълнение затрудняваше международния номер 56, като провокира серия от грешки в представянето му, с помощта на която любимецът удвои преимуществото си и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част Дрейпър очевидно не се усещаше на себе си, при което Алкарас получи отлична опция да направи решителна крачка към успеха. Доскорошният номер едно завоюва 8 от първите 9 точки в сета и на бърза ръка поведе в резултата, до момента в който британецът вероятно нямаше желание да се бори повече с физическия си проблем и взе решение да се откаже прибързано.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР