Карлос Алкарас трябваше да се потруди повече от очакваното в

...
Карлос Алкарас трябваше да се потруди повече от очакваното в
Коментари Харесай

Без да бъде пробит: Алкарас остава непобеден на трева след вихрено представяне срещу 84-тия

Карлос Алкарас трябваше да се потруди повече от предстоящото в мача си от втория кръг на тазгодишното издание на Уимбълдън, само че все пак продължава към идващия стадий на шампионата без изгубен сет. Испанецът, който напълно неотдавна завоюва дебютната си купа на трева в Куинс, се изправи против непознатия си противник Александре Мюлер и въпреки да прекара 2 часа и 33 минути на корта, то не позволи никакви съмнения във значимите моменти и без да инкасира даже пробив, победи с успеха в поредни елементи - 6:4 7:6(2) 6:4.

С триумфа си международният номер едно продължава да е непобеден върху зелената настилка през сезона, записвайки своята седма поредна победа, като в третия кръг в All England Club му следва да срещне един всред Джейсън Кублер и 25-ия подложен Николас Джари.

Стартът на дуела изглеждаше извънредно обещаващ за Карлитос, който се нуждаеше от едвам няколко минути, с цел да изуми публиката с минаващ удар от дъното на корта, като незабавно доближи до брейкбол в дебютното подаване на противника си. Именно напрегнат французинът получи отличната опция да покаже уменията си върху тревното покритие и стартира да се надлъгва в продължителни замени от главната линия с топ поставения, при които Мюлер впечатляваше със своята непоклатимост пред канонадата от мощни форхенди на любимеца, карайки го самобитно на два пъти да приключва офанзивите си.

Именно отбраната на международния номер 84 го изведе до цели три брейкбола в четвъртия гейм, когато обаче намиращият се напрегнат испанец извърши повече от немисли отбранителни отигравания, с цел да пречупи стремежа на съперника си, удържайки паритета в статуквото - 2:2. От този миг нататък разликата в класите ставаше все по-онагледена от страна на Алкарас, чиито офанзивни акции непроменяемо към този момент биваха ознаменува от сполучлив свършек, при което той организира серия от печеливши комбинации на ретур, като разнообразяваше видяното и с излизания наоколо до мрежата, с цел да осъществя по този начин бленувания си пробив в седмия гейм и след това бе безукорен на начален удар, откривайки сметката си в конфликта.

В началото на втората част първенецът от Куинс опита да вдигне оборотите на игра още повече, като пласира ударите със сериозна дълбочина, с което си даваше опция да нанесе завършващо отиграване в опразнената половина на корта, само че Мюлер привидно бе преодолял към този момент психическата преграда да срещне международния номер едно и не изпитваше особени терзания. Това мислене позовали на французина да отрази три брейкбола още на старта на сета, печелейки близо 10-минутното си подаване на сервис, като скоропостижно се причисли към шоуто на Карлитос и двамата състезатели самобитно се редуваха в това да ни дават изключителни осъществявания, свързани в значително случаи с изящни волета и минаващи удари.

Подобен жанр на игра пък не е изненада, че съвсем приляга на топ поставения в схемата, който постоянно се усеща подготвен да продуцира най-хубавите си отигравания при сходно развиване на събитията, но през днешния ден грешките от ракетата му в избрани случаи изобилстваха прекалено много и Мюлер доближи до прикрит сетбол в осмия гейм, когато обаче носителят на трофея от US Open откри оптималното качество на сервиса си и оцеля, с цел да станем след това очевидци на тайбрек. Именно сходен свършек подхождаше на всичко забелязано в последния час на корта, като в най-важния миг от сета Алкарас заигра на върха на качествата си, при което ни предложи всички свои оръжия в арсенала си, и изцяло обезличи международния номер 84, отпускайки му едвам две точки, преди да дублира водачеството си в общия резултат на срещата.

Още с настъпването на третата част Карлитос още веднъж увеличи остротата в своите удари, като бе извънредно нападателен от главната линия и се опита да употребява добития подтик в представянето си, с цел да се поздрави с ранен пробив задатък, но както нееднократно видяхме до момента Мюлер показва нерви от стомана в основната обстановка и избави три брейкбола, с цел да удържи паритета в статуквото. С това си деяние французинът получи сериозна доза ентусиазъм, която го крепеше на начален удар в идващия малко над четвърт час игра, само че с достигането на осмия гейм Алкарас превключи на идната предавка и посредством канонада от форхенд уинъри осъществя късен пробив, който затвърди след две избавени точки за рибрейк и подвигна победоносно ръце във въздуха, подпечатвайки триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР