Карлос Алкарас триумфира с титлата на Уимбълдън преди само пет

...
Карлос Алкарас триумфира с титлата на Уимбълдън преди само пет
Коментари Харесай

Само 5 дни след триумфа на Уимбълдън: Алкарас се завърна на корта със зрелищен обрат над Гофен!

Карлос Алкарас победи с купата на Уимбълдън преди единствено пет дни, само че международният номер едно очевидно няма желание да губи време в празненства и се включи в отбора на Испания при завръщането на Hopman Cup в тенис календара.

Световното отборно смесено състезание по традиция се организираше в австралийския град Пърт до 2019-та година, само че беше изместено от ATP Cup и не се организираше през последните три сезона, само че към този момент още веднъж можем да се радваме на тази безпределно атрактивна конкуренция, чийто нов хазаин са алените кортове в Ница.

Самият Алкарас не скри, че не е хващал ракета, откогато надделя Новак Джокович в епичния петсетов край на Уимбълдън, а това се видя очевидно в днешния мач на 20-годишния тенисист против Давид Гофен, в който белгийският деец водеше със сет и пробив, а след това имаше предника от 4:0 точки в решителния супер тайбрек, но въпреки всичко до изненада не се стигна и любимецът се наложи с крайното 4:6 6:4 10:8. Така Испания изравни общия резултат против Белгия и следва да се изиграе съдбоносен дуел на смесени двойки, където Алкарас ще сплоти сили с Ребека Мадарова, а от другата страна на мрежата ще бъдат Давид Гофен и Елиза Мертенс.

Водачът в ранглистата очевидно имаше проблеми в началните минути с приспособяването към алената настилка и се движеше извънредно страхливо, а Гофен се възползва от това и осъществя ранен пробив. Впоследствие испанецът отвърна със серия от страхотни ретури, с цел да изравни геймовете, само че изрично си личеше, че не квалифициран оптимално добре за срещата и допускаше голям брой неточностите в опитите си да нанесе завършваш удар, което разреши на някогашния номер 6 още веднъж да си възвърне преднината, я оттова насетне връщане за младока в сета нямаше.

Втората част имаше сходно развиване, защото международният номер 111 на два пъти си осигуряваше брейк задатък, единствено че Алкарас този път заигра най-хубавия си тенис в точния момент и завоюва последните три гейма в сета, с цел да вкара конфликта в съдбоносен супер тайбрек.

Там Гофен дръпна с 4:0 точки и привидно всичко изглеждаше съвсем решено в негова изгода, само че Алкарас за следващ път потвърди, че просто е отвикнал да губи и сътвори поврат, с който резервира възможностите на Испания да завоюва група B от Hopman Cup и да играе на огромния край в шампионата, като за задачата четирикратните първенци ще би трябвало да побеждават в срещата на смесени двойки, както и в последвалата си борба с Хърватия.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР