Карлос Алкарас спечели трета титла от сериите Мастърс 1000, след

...
Карлос Алкарас спечели трета титла от сериите Мастърс 1000, след
Коментари Харесай

Алкарас и Рибакина спечелиха титлите в Индиан Уелс

Карлос Алкарас завоюва трета купа от сериите Мастърс 1000, откакто надигра изрично Даниил Медведев на финала в Индиан Уелс с 6-3, 6-2 за към един час и 10 минути игра. 19-годишният гений от Испания не остави подозрение в превъзходството си на корта, давайки единствено пет гейма на намиращия се в отлична форма руснак.

Шампионът на Ю Ес Оупън поведе с ранен пробив и 3-0 гейма, като до края на откриващата част нямаше проблеми на сервис и затвори удобно сета в своя изгода. Вторият стартира още по-добре за испанския тенисист, който дръпна с 4-0 след два брейка, а до края Медведев не съумя да се завърне в конфликта и по този начин инкасира първо проваляне след 19 поредни триумфа – серия, която му донесе купите в Ротердам, Доха и Дубай в следващи седмици .
Карлос Алкарас (д) и Даниил Медведев (л).
Алкарас направи единствено един ас, само че вкара 76% първи сервис, като загуби едвам седем точки на първо подаване и пет на второ за целия дуел. Той завърши с 19 уинъра и 10 непредизвикани неточности, до момента в който Медведев приключи с едвам четири уинъра и 14 непредизвикани. С успеха Алкарас се завърна на върха в международната класация, измествайки досегашния лидер Новак Джокович.

Това е трета купа за него от Мастърс 1000 сериите след тези в Маями и Мадрид предходната година и общо осма в младата кариера (втора за годината след тази на клея в Буенос Айрес). Медведев остава с 18 трофея от ATP веригата, като Алкарас прекъсна серията му от извоювани финали на пет – за последно той бе губил в спор за трофей през юни предходната година, когато отстъпи на Хуберт Хуркач в Хале.

Елена Рибакина завоюва купата от мощния тенис шампионат в Индиан Уелс, Съединени американски щати, откакто надделя Арина Сабаленка в два сета – 7-6 (11), 6-4, за малко над два часа игра. Двубоят сред двете бе повтаряне на финала от Аустрелиън Оупън, когато беларускинята ликува с дебютен трофей от Големия шлем в кариерата .

Откриващата част на финала бе извънредно оспорвана и трагична, като завърши с тайбрек след близо час и половина игра. И двете имаха благоприятни условия за пробив първоначално, само че първа до пробив стигна втората ракета в света. Тя го затвърди за 4-2, само че се пропука в осмия и шампионката на Уимбълдън възвърне статуквото. При 6-5 в интерес на казахстанката Сабаленка отрази сетбол и в последна сметка се стигна до дълъг гейм. В него битката бе безмилостна, като Рибакина пропусна нови четири сетбола, а Сабаленка – два, преди 10-та в схемата да постави точка на разногласието след 13-11 точки.
Елена Рибакина.
Това даде инерция на казахстанката, която стартира втория сет с пробив. Рибакина направи още един за 5-2 и сервис за купата, само че позволи рибрейк на нула, а по-късно беларускинята понижи до 4-5. Сабаленка нямаше обаче сили за повече и по този начин Рибакина, която на полуфиналите детронира миналогодишната победителка и международна номер 1 Ига Швьонтек, се реваншира за провалянето си от финала в Мелбърн.

За 23-годишната представителка на Казахстан това е четвърта купа в кариерата и първа от Уимбълдън насам, когато се наложи над тунизийката Онс Жабер. Това е и първият й трофей от WTA 1000. Сабаленка остава с 12 трофеи, като не съумя да завоюва трета от началото на годината след предходните си триумфи в Аделаида и Мелбърн. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР