Карлос Алкарас спечели титлата на турнира от категория АТР 500

...
Карлос Алкарас спечели титлата на турнира от категория АТР 500
Коментари Харесай

Карлос Алкарас спечели титлата в Барселона

Карлос Алкарас завоюва купата на шампионата от категория АТР 500 в Барселона след относително обикновен триумф с 6:3, 6:4 за 80 минути против Стефанос Циципас. Бившият международен номер 1 пропусна съвсем шест седмици от началото на сезон 2023, само че след завръщането си доближи финали на първите си три шампионата за акцията - купа в Буенос Айрес, загуба в Рио от Камерън Нори и още веднъж трофей в Индиън Уелс. Сега към този момент считаният за новата суперзвезда на спорта добави още едно влиятелно отличие, реализирано на корт Рафаел Надал в каталунската столица.

Общо в кариерата си Алкарас към този момент има 10 трофеи, като е изгубил единствено три от достигнатите финали. Именно Карлитос е първият след Рафаел Надал, който е защитавал трофея си от Барселона, като Рафа, естествено, е рекордьор по трофеи с невероятните 12.

Любопитното за Циципас е, че той към момента няма купа от категория АТР 500 и в този момент загуби 10-ия си край на такова равнище, в това число за трети път в Барселона, като в предходните два случая отстъпваше на Рафаел Надал.

Междувременно Григор Димитров ще би трябвало да се изправи против Алкарас, в случай че преодолее първото си затруднение на Мастърс шампионата в Мадрид. Надпреварата от сериите ATP 1000 стартира в сряда.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР