Карлос Алкарас спечели супершоуто с Рафаел Надал в Рияд и

...
Карлос Алкарас спечели супершоуто с Рафаел Надал в Рияд и
Коментари Харесай

Алкарас не показа сантименти към идола си Надал и ще влезе в битка за 6 милиона със Синер!

Карлос Алкарас завоюва супершоуто с Рафаел Надал в Рияд и приближи именития си противник с още една крачка до отказването. Матадора довечера изигра своя първи мач от загубата си против Новак Джокович на Олимпиадата в Париж насам и беше конкурентен на своя съотечественик в обособени моменти от срещата, само че в последна сметка младостта надделя опита и Карлитос победи с финалното 6:3 6:3 за 1 час и 18 минути игрово време.

По този метод 21-годишният тенисист записа своята 14-та победа в последните си 15 срещи и в разногласието за трофея ще премери сили със своя огромен противник Яник Синер, против който е в серия от 3 следващи победи, а дуелът за третото място се обрисува да бъде още по-зрелищен, тъй като там ни чака да се насладим на последния конфликт в именитото съревнование сред Надал и Джокович.

Алкарас очевидно се усещаше по-добре в началните минути и завоюва първите 8 точки в мача, с цел да поведе с 2:0 гейма. Постепенно Матадора влезе в добър спортен темп и отговаряше чудесно на темпото на международния номер две, като на няколко пъти го хвана неопитен със страхотни контри от форхенд страната. Карлитос обаче не допускаше спадове на собствн сервис и се пребори в дългия девети гейм, с цел да реализира нов брейк от общо третия си опит и по този начин поведе в сетовете.

20-кратният първенец от Шлема стартира по-добре във втората част, минавайки с лекост през откриващото си подаване, единствено че към този момент Алкарас доста по-често поемешае иницативата и не даваше никакви шансове на своя противник, който непрестанно се намираше в дефнзивна позиция. Това разумно докара до пробив за преднина от 3:1 в интерес на 21-годишния тенисист, който задържа преднината си до последно и можеше да прегърне своя кумир, с който през идния месец ще бъдат съотборници във финалите на Купа " Дейвис ", като точно това ще е последната борба на корта в кариерата на Рафа.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР