Карлос Алкарас спечели първия си мач на тенис турнира на

...
Карлос Алкарас спечели първия си мач на тенис турнира на
Коментари Харесай

Алкарас започна успешно защитата на титлата в Буенос Айрес

Карлос Алкарас завоюва първия си мач на тенис шампионата на клей кортове от сериите АТП 250 в Буенос Айрес. Испанецът стартира сполучливо отбраната на купата си от предходната година, откакто надигра локалния любим Камило Уго Карабели с 6:2, 7:5 за час и 42 минути игра и се класира за четвъртфиналите. Световният №2 пропусна два мачбола против аржентинския си конкурент, преди да завоюва последните два гейма от мача и да си обезпечи крайния триумф.

Той допусна изоставане от 0:2 във втория сет, само че завоюва пет следващи гейма и обърна за 5:2. Световният №134 избави мачбол при 5:3 и по-късно още един при 5:4, а в 10-ия гейм изправи Алкарас пред пробив, повеждайки с 0:40. Карабели доста сполучливо атакуваше втория сервис на испанеца през целия дуел, спечелвайки 15 от 17 точки от ретури на втори сервис и всичките девет в тази втора част. Алкарас обаче стабилизира първия си сервис в края и завоюва девет от последните 10 точки в мача, с цел да подпечата успеха си.

" Беше в действителност сложен мач. Той е добър войник, добър състезател и поддържа доста добър темп. Започнах нервно пред публиката, която го поддържаше, няма да неистина ", призна Карлос Алкарас. " Мисля, че това е обикновено, само че съм благополучен от първия си мач на клей от Откритото състезание на Франция насам. Надявам се да продължа да усъвършенствам играта си ", добави той.

Следващият съперник на лидера в схемата ще бъде италианския квалификант Андреа Вавасори, който се наложи над седмия поставен Ласло Джере (Сърбия) с 6:4, 7:5.
 Зварев, Мадведев и Алкарас ще вземат участие на Laver Cup
Зварев, Мадведев и Алкарас ще вземат участие на Laver Cup

Това са първите трима участници
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР