Карлос Алкарас спечели едва 3 гейма при завръщането си на

...
Карлос Алкарас спечели едва 3 гейма при завръщането си на
Коментари Харесай

Алкарас: Не съм играл от Париж насам и си личи


Карлос Алкарас завоюва едвам 3 гейма при завръщането си на корта. Световният №1 се включи в демонстративния шампионат в Абу Даби, само че в полуфинала загуби с 2-6, 1-6 от Андрей Рубльов.

Испанецът обаче не отдаде такова значение на резултата като изясни, че въобще не е упражнявал от началото на ноември, когато се контузи по време на Мастърса в парижката зала „ Берси “.

„ Не съм играл, откакто получих травмата в зала „ Берси “ и това си проличава. Най-важното е да се завърна без болежка и да упражнявам и през днешния ден се тествах против един от най-хубавите играчи в света “, сподели Карлитос, който в неделя ще играе против Каспър Рууд в мач за третото място.

В същото време забавно мнение за Алкарас изрази Марко Чекинато. Бившият №16 е спаринг сътрудник на испанеца по време на предсезонната подготовка.

„ Той е неизмеримо момче, доста мощно. Виждам по какъв начин пораства спрямо предходните тренировки. Той е доста по-мощен и се вижда по какъв начин работи, с цел да приключи точките бързо с форхенда. В прочут смисъл ми припомня доста на Надал. Не чакам да изпадне в ранглистата. Ще бъде временен сезон за него, само че той ще остане на върха, тъй като е доста мощен ментално и физически. Плашещ е на клей и на хард кортове. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР