Карлос Алкарас ще играе в своя първи финал на тревен

...
Карлос Алкарас ще играе в своя първи финал на тревен
Коментари Харесай

Алкарас стигна първия си финал на трева

Карлос Алкарас ще играе в своя първи край на тревен корт – в Куинс Клъб в Лондон. Той преодоля Себастиан Корда след 6-3, 6-4. Негов противник за трофея ще е Алекс де Минор. Австралиецът отстрани датчанина Холгер Руне след 6-3, 7-6 (2).

Испанецът, който отстрани  на четвъртфиналите, стигна шестия си край през 2023 г.  Общо в кариерата си при мъжете той има 10 трофеи от 13 финала. За него това е едвам трети шампионат на трева изобщо. Преди началото му испанрцът имаше 4 победи и 2 загуби на тревни кортове.

„ В момента се усещам по този начин, все едно играя на трева от 10 години. Не чаках да приспособя играта си и придвижването си толкоз бързо “, сподели Алкарас. При триумф във финала той ще си върне първото място в международната класация.

Де Минор ще се опита да завоюва втора купа на трева след тази от Ийстбърн през 2021-а година. „ Обичам корта на Куинс Клъб. Играя добре на трева, няма да укривам по какъв начин се усещам. Надявам се, че най-хубавото от мене е останало за финала “, съобщи Де Минор.

На край на шампионата в Хале ще играят Александър Бублик и Андрей Рубльов. Бублик се наложи над Александър Зверев след 6-3, 7-5. Това е първи край за него в категория АТП 500. Зверев имаше проблем да откри ритъма си, до момента в който Бублик сервираше извънредно и направи 14 аса.

Андрей Рубльов се наложи над испанеца Роберто Баутиста-Агут след 6-3, 6-4. Руснакът имаше два мачбола при подаването на испанеца, които пропусна. Той обаче осъществя третия, с цел да затвори мача.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР