Карлос Алкарас се превърна в най-младия шампион на Мастърса в

...
Карлос Алкарас се превърна в най-младия шампион на Мастърса в
Коментари Харесай

Алкарас: Аз съм млад човек, който изживява една мечта; целя се в титла от Шлема

Карлос Алкарас се трансформира в най-младия първенец на Мастърса в Маями, откакто през вчерашния ден изнесе следващия си необикновен дуел във Флорида, с цел да преодолее съпротивата на Каспър Рууд в поредни сетове. Испанецът прави същински възторг през 2022-ра и към този момент най-големите трофеи наподобяват изцяло достижими за него, а ето какви бяха страстите на младока директно след неговата най-ценна победа до момента в кариерата:

" Случващото се е необикновено. Нещата се развиват невъобразимо бързо. Целта ми беше да вляза в топ 15 до края на сезона и съм необикновено благополучен, че трудът ми се отплаща по подобен необикновен метод. Знаех, че Каспър е страховит състезател и няма да ми бъде по никакъв начин елементарно. Той има доста мощен форхенд, само че аз се пробвах да го натискам от самото начало на бекхенд и не му разреших да господства в хода на срещата. Също по този начин използвах чудесно ударите си по вършиме, които имаха основно значение за успеха.

Щастлив съм, че моят треньор е тук и видя по какъв начин подвигам първата си Мастърс купа. Хуан Карлос (Фереро) претърпя доста сложна седмица, само че откри сили да бъде с мен през днешния ден и точно на него дължа шанса да заставам пред вас с този трофей. Истината е, че аз съм просто един младеж, който изживява своята фантазия. Сега обаче следва сезонът на клей и би трябвало да остана фокусиран. Вече преизпълних задачите си за годината и мога да играя още по-освободено, а за какво не и да печеля купа от Големия Шлем, колкото и да наподобява мъчно към този миг " - приключи младежът.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР