Карлос Алкарас се наложи с 6:1, 6:4, 6:4 срещу Карен

...
Карлос Алкарас се наложи с 6:1, 6:4, 6:4 срещу Карен
Коментари Харесай

Алкарас продължава да мачка на Ролан Гарос

Карлос Алкарас се наложи с 6:1, 6:4, 6:4 против Карен Хачанов в мач от четвъртия кръг на Откритото състезание по тенис на Франция и продължи серията си от 14 следващи победи. 19-годишният испанец е и най-младият състезател от съвсем три десетилетия насам с два четвъртфинала на шампионати за Големия шлем, откакто доближи до същата фаза в Ню Йорк.

Алкарас затвори единствено за 29 минути първия сет против Хачанов, който е номер 25 в света и четвъртфиналист в Париж през 2019. Руснакът съумя да задържи сервиса си при започване на втората част, само че Алкарас завоюва пробив при 3:3 и загуби единствено още един гейм до края.



Двамата тенисисти си размениха по един пробив в средата на третия сет, само че Алкарас стигна до още един в седмия гейм и повече не разреши равнене. Той постави завършек на дуела от четвъртия кръг след 2:16 часа игра и от шестия мачпойнт.

Алкарас, номер 6 в международната класация, към този момент има баланс 19-1 през сезона на клей, откакто стигна до следващи трофеи в Барселона и Мадрид през април и май. Негов идващ противник е поставеният под номер 3 Александър Зверев, а на възможен полуфинал той ще срещне спечелилия от титаничния конфликт сред Новак Джокович и Рафаел Надал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР