Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Алкарас отнесе Зверев и е на 1/4-финал в Мадрид

Карлос Алкарас се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите „ Мастърс 1000 “ в испанската столица Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро.

Представителят на домакините победи изрично първенеца в конкуренцията през 2018 и 2021 година Александър Зверев с 6:1, 6:2 за 81 минути в повтаряне на миналогодишния край.  
 
Испаецът, който на 5 май ще навърши 20 години, завоюва 33 от 41 разиграни точки при личен сервис и не даде нито една опция за пробив на противника си в мача. Той стартира мощно и небрежно поведе с 3:0, а в следствие осъществя още един брейк и затвори първия сет за малко повече от половин час.

След малко по-равностойно начало на втората част Алкарас проби за 3:2 и до края нямаше проблеми против Зверев, който към момента търси най-хубавата си форма след дълго възобновяване поради интервенция на глезена, който контузи в средата на предходната година на полуфиналите на " Ролан Гарос ". 

Така Алкарас чака десетия в схемата Карен Хачанов от Русия, който отстрани поставения под № 5 собствен съотечественик Андрей Рубльов със 7:6(6), 6:4.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР