Карлос Алкарас се класира на финал на турнира в Куинс

...
Карлос Алкарас се класира на финал на турнира в Куинс
Коментари Харесай

Алкарас стигна първия си финал на трева

Карлос Алкарас се класира на край на шампионата в Куинс след победа с 6:3, 6:4 против Себастиан Корда. Испанецът, който в профил на четвъртфиналите, ще играе за първата си купа в шампионат на трева.

За 20-годишния това е шести край тази година, като той има четири трофеи. Испанецът изигра осмия си полуфинал в девет шампионата, в които е изиграл през 2023. Общо в кариерата си при мъжете досега той има 10 трофеи от 13 финала.

В първия сет Алкарас проби два пъти и избави четири от петте шанса на противника си. Във втория испанецът се възползва от единствения си късмет за пробив и стигна до триумфа.

За Алкарас това е едвам трети шампионат на трева в кариерата, като преди Куинс имаше 4 победи и 2 загуби на тревни кортове.

" В момента се усещам по този начин, все едно играя на трева от 10 години. Не чаках да приспособя играта си и придвижването си толкоз бързо ", сподели Алкарас.

С триумфа той се приближи до завръщане на първото място в международната класация и да измести преди третия шампионат от Големия шлем за годината " Уимбълдън ". За задачата обаче Алкарас би трябвало да завоюва финала на следващия ден. В мача за купата той ще срещне Алекс де Минор, който в профил поставения под №2 в схемата Холгер Руне след триумф с 6:3, 7:6 (2).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР