Карлос Алкарас продължава успешно защитата на титлата си от Откритото

...
Карлос Алкарас продължава успешно защитата на титлата си от Откритото
Коментари Харесай

Алкарас мина през Зверев и си уреди 1/2-финал с Медведев в Ню Йорк

Карлос Алкарас продължава сполучливо отбраната на купата си от Откритото състезание на Съединени американски щати, откакто даде единствено девет гейма на Александър Зверев за крайното 6-3, 6-2, 6-4. По този метод настоящият първенец стигна полуфиналите в Ню Йорк за втора поредна година.


Срещата, която продължи към два часа и 25 минути, стартира равностойно, като двамата печелеха безапелационно сервис геймовете си. В седмия Алкарас отрази две точки за пробив, преди на собствен ред да нанесе съдбоносен удар в откриващата част с брейк в осмия гейм, след което сервира сполучливо за задатък в резултата. Това разколеба Зверев, който не оказа опозиция във втория сет, изгубен с 2-6 след два пробива на сметката на испанския му конкурент.

В третата част германецът имаше три точки за пробив в първите две подавания на Алкарас, само че сходно на първата, не съумя да се възползва от възможностите си и бе осъден от миналогодишния първенец, който осъществя пробив в деветия гейм, след което още веднъж не сбърка на личен сервис, с цел да си обезпечи място във финалната четворка.

Алкарас в реалност не изигра най-хубавия си мач, като огромната разлика сред двамата пристигна при точките, извоювани на втори сервис – 57% против едвам 28% за германеца, като испанецът избави и петте точки за пробив пред Саша. И двамата завършиха с негативен баланс уинъри и непредизвикани неточности.


Наградата за Алкарас, който е на полуфинал в Ню Йорк за втора поредна година, е конфликт с третия подложен в схемата Даниил Медведев. Шампионът от 2021 преодоля сънародника си Андрей Рубльов в три сета, макар че изоставаше с пробив и в трите елементи. Медведев обаче съумя да наложи волята си за победа с 6-4, 6-3, 6-4 за близо два часа и 50 минути игра.

Медведев, който е на 1/2-финал на Флъшинг Медоус за четвърти път в последните пет години, има три мача с Алкарас, като испанецът води с 2-1 в директните конфликти. Последните им две срещи бяха точно тази година, като 20-годишният суперталант победи на финала в Индиан Уелс и на полуфиналите на Уимбълдън, където даде единствено девет гейма на руснака. Победителят от мача им в Ню Йорк ще играе в неделния край против трикратния първенец Новак Джокович или представителя на домакините Бен Шелтън. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР