Карлос Алкарас продължава страхотното си представяне в тазгодишното издание на

...
Карлос Алкарас продължава страхотното си представяне в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Алкарас мина като ураган през Циципас

Карлос Алкарас продължава страхотното си показване в тазгодишното издание на " Ролан Гарос " и към този момент е на 1/2-финал в шампионата. Световният №1 съвсем не срещна усложнения и мина като вихър през един огромните си съперници в Париж в лицето на Стефанос Циципас. Испанецът завоюва мача в три сета с 6:2, 6:1, 7:6(5), като срещата продължи малко повече от два часа.

В първия сет Алкарас контролираше събитията на корта и с два пробива пречупи съпротивата на Циципас с 6:2.

Във втория превъзходството на испанеца бе даже още по-осезаема, като този път той даде единствено гейм на противника си.

И третия сет се развиваше по подобен метод, като Алкарас направи ранен пробив още във втория гейм и натрупа солидна преднина от 5:2. В осмия гейм обаче той пропусна два мачпойнта и сякаш това го разклати, като в идващия той позволи и връщане на пробива, а по-късно Циципас завоюва и своето подаване и докара нещата до 5:5, а по-късно и до 6:6. В тайбрека обаче още веднъж Алкарас взе нещата в свои ръце и още през цялото време натрупа преднина в точките, като този път не позволи поврат и завоюва със 7:5, като по този начин затвори и мача в своя изгода.

С тази победа Алкарас към този момент е на 1/2-финал, където обаче го чака двукратният първенец в шампионата Новак Джокович в мач, който умерено може да бъде наименуван край преди финала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР