Карлос Алкарас продължава да мечтае за Слънчев дубъл, записвайки своята

...
Карлос Алкарас продължава да мечтае за Слънчев дубъл, записвайки своята
Коментари Харесай

В най-чаканата среща за деня в Маями: Алкарас открадна шоуто от Монфис и не му остави шанс

Карлос Алкарас продължава да мечтае за " Слънчев " дубъл, записвайки своята девета поредна победа. Шампионът от Индиън Уелс трябваше да се изправи против Гаел Монфис, който в последно време още веднъж е в топ форма и феновете се любуваха на един извънредно зрелищен мач сред двама от най-атрактивните тенисисти в Тура, само че би трябвало да признаем, че изключително огромна конспирация нямаше, тъй като международният номер две доминираше съвсем от първатата до последната точка - 6:4 6:2. Така младостта взе връх над опита и Карлитос резервира съвършения си баланс в своите конфликти с ветерана, а в този момент му следва да срещне тенисист от неговата генерация, защото през днешния ден го чака конфликт с Лоренцо Музети, който в профил последната вяра на домакините, а точно Бен Шелтън.

Началните минути бяха доста равностойни, като 37-годишният французин се надиграваше сполучливо със противника си от дъното на корта и изобщо не му отстъпваше по атлетизъм. Постепенно обаче младокът стартира да подвига оборотите на игра и отбраната на Монфис все по-често се пропукваше. Бившият първенец се възползваше от прекомерно отбранителната позиция на " Ла Монф " и не спираше да нападна мрежата, където беше безусловно непогрешим, което му донесе серия от 6 следващи извоювани гейма, с цел да се откъсне напред със сет и пробив.

Оттам насетне парижанинът се окопити и следваше неразделно втория подложен в резултата, а зрелищните разигравания следваха едно след друго за наслаждение на публиката. Най-приятното беше, че на корта цареше доста другарска атмосфера и двамата играчи се поздравяваха взаимно за положителните си отигравания, а ибериецът не изпусна задатъка си до последно и справедливо мина към етапа на 8-те най-хубави на Мастърса в Маями.

It was [too much] fun while it lasted
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР