Карлос Алкарас пристигна в Маями с възможността да спечели Слънчевия

...
Карлос Алкарас пристигна в Маями с възможността да спечели Слънчевия
Коментари Харесай

Жил Сервара: Алкарас е Майк Тайсън на тениса


Карлос Алкарас дойде в Маями с опцията да завоюва „ Слънчевия дубъл “ за пръв път в кариерата си. Испанецът подвигна своя трети Мастърс трофей, откакто на финала в Индиън Уелс прекъсна серията на Даниил Медведев от 19 следващи триумфа. Световният №1 завърши конфликта единствено за 70 минути, като представянето му е впечатлило даже треньора на руснака – Жил Сервара.

„ Алкарас е като Майк Тайсън на тениса поради метода, по който удря топката с форхенд. На финала в Индиън Уелс някои от ударите му притежаваха такава мощ и скорост, че караха Даниил да тича на 10 метра от позицията, която бе заел. Това е методът, по който Алкарас оставя съперниците си без разновидности на корта. Планът ни беше да чакаме неточности от негова страна, само че той не сподели никакви признаци за нещо сходно. Очевидно в бъдеще ще би трябвало да потърсим други недостатъци в играта му “ – сподели френският експерт пред L’Equipe.

Алкарас ще стартира присъединяване си в Маями с мач против Факундо Багнис, а при възможен триумф негов конкурент в трети кръг ще бъде Душан Лайович или Максим Креси. От своя страна поставеният под №4 Медведев ще започва против испански съперник в лицето на Роберто Карбайес Баена или Бернабе Сапата Мирайес.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР