Карлос Алкарас през миналия сезон надмина всички прогнози за бляскаво

...
Карлос Алкарас през миналия сезон надмина всички прогнози за бляскаво
Коментари Харесай

За първи път в кариерата си: Алкарас подчини световния №10 и оформи сблъсък със Синер!

Карлос Алкарас през предишния сезон надмина всички прогнози за блестящо бъдеще по собствен адрес, като на процедура изпревари времето и победи с дебютната си купа от Големия шлем на US Open, при което в допълнение се възкачи и на трона в класацията на АТР. В първия си мач като международен номер едно и притежател на " мейджър " отличие испанецът имаше удоволствието да излезе на корта пред родната си аудитория във Валенсия, само че упованията за тържество надалеч не се сбъднаха, откакто Феликс Оже-Алиасим съумя да надиграе младежа, а по-късно в хода на сезона стори същото и на шампионата в Базел.

Жребият за Мастърса в Индиън Уелс пък отреди точно двамата да се срещнат между тях в четвъртфиналната фаза на надпреварата, като Карлитос, който ако завоюва купата, ще възобнови статута си на първа ракета на планетата, имаше спомагателен тласък да търси реванш от канадеца. Сблъсъкът се трансформира в същинско тенис представление за феновете по трибуните, които имаха опцията да се насладят на голям брой изумителни отигравания и маркови осъществявания, постоянно идващи от страна на ибериеца, който в последна сметка резервира равнището си постоянно високо и за първи път в кариерата си надви над международния номер 10, правейки го за час и 59 минути на корта - 6:4 6:4.

По този метод топ поставеният в схемата се класира за полуфиналната фаза в Калифорния, където му следва да срещне различен от най-видните представители на идната генерация в лицето на Яник Синер, който по-рано през днешния ден детронира първенеца Тейлър Фриц, като го отстрани от борбата за трофея.

Откриващите подавания на двамата представители на топ 10 отминаха без " фойерверки ", само че последователно първенецът от US Open с дейностите си изненадваше канадеца, разчитайки на бекхенда си като средство за офанзива, при което печелившите отигравания на сметката му безспирно се увеличаваха. Ниската успеваемост на вкаран първи сервис, която имаше Оже-Алиасим, пък превръщаше подаването му в лесна цел за международния номер 2, който не изпитваше съмнения в завършващата фаза на играта си и осъществя основен пробив в 15-минутен гейм при начален удар на противника. 

Впоследствие Карлитос ловко поддържаше задатъка си в резултата, преди когато сервираше за спечелването на частта да настъпи миникриза в представянето му, откакто направи три следващи неточности и даде брейкбол на канадеца. Изправен до стената за първи път в хода на конфликта, младежът не се поколеба да разгърне капацитета на форхенда си в нападателен проект и засвидетелства класата му със серия от уинъри, донесла му триумфа в дебютния сет.

На старта на втората част разочарованието за канадеца беше очевидно, откакто той изглеждаше вцепенен в дейностите си на моменти, при което неточностите от ракетата му заваляха и с две двойни неточности самобитно съобщи непринудено подаването си в актива на топ поставения. Шампионът от US Open обаче позволи сериозен момент на разконцентрация в идните минути и значително върна жеста на международния номер 10, като на собствен ред бъркаше постоянно в отиграванията си и се пропука, бивайки продънен за първи път в хода на шампионата.

Испанецът отреагира уместно и беше напът да усили поредицата от брейкове, като поведе с 15:40 при сервис на Оже-Алиасим, който обаче в този случай остана непробиваем и зададе звук за доминация на подаващите, които не срещаха компликации в моментите си на начален удар. В това русло бяхме отведени до трансформиралия се в решителен девети гейм, когато младежът подвигна оборотите и все по-често можехме да го забележим наоколо до мрежата, където беше просто безукорен при осъществяването на волетата си и проби, осигурявайки си късмет да подава за успеха. Застанал на сервис за крайния триумф, Карлитос заслужи овациите на публиката с изключителна къса топка, белязала чудесно показаното от испанеца в конфликта, и той победи с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР