Карлос Алкарас премина първия си сериозен тест на US Open,

...
Карлос Алкарас премина първия си сериозен тест на US Open,
Коментари Харесай

Алкарас премина и през първия си по-сериозен тест

Карлос Алкарас мина първия си сериозен тест на US Open, побеждавайки южноафриканеца Лойд Харис с 6:3, 6:4, 7:6(4) в четвъртък вечер.

Шампионът от предишния сезон се задържа за малко на корта в първия кръг, откакто противникът му Доминик Кьопфнер се отдръпна във втория сет поради травма в глезена, само че получи опция да тества играта си против енергичния Харис.

“Изиграх страховит мач от първата до последната точка. Ако би трябвало да посоча нещо съответно, мисля, че направих добър втори сет без доста неточности и играх моята игра ”, съобщи Алкарас.

Най-младият лидер на главната скица на US Open в историята на шампионата избави 9 от 10 точки за пробив, пред които се изправи в срещата, и навакса пробив пасив в средата на третия сет.

HUMAN HIGHLIGHT REEL!!!????️ | |
— ATP Tour (@atptour)

В същото време 26-годишният Харис сподели доста хъс на корта, като се изключи къс интервал в средата на мача, а неговата нападателна игра, която докара до 25 уинъра, накара Алкарас да показва впечатляващите си умения в отбрана.

След като не съумя да осъществя първите си шест благоприятни условия да пробив, Харис се възползва от моментно разпределяне на Алкарас, с цел да направи пробив и да поведе с 4:2 в третия сет. Испанецът обаче незабавно върна пробива и скоро по-късно затвори мача в тайбрека.

В идващия кръг Карлос Алкарас ще се изправи против още по-сериозен съперник в лицето на първенеца от Вашингтон Даниел Еванс. Британският тенисист се съвзе от тежка загуба в първия сет, с цел да обърне и в профил холандеца Ботик ван де Зандшулп с 1:6, 6:1, 6:3, 6:3.

Въпреки че води в директните им дуели с 2-0, Алкарас чака сложна борба с Еванс.

“Той е в действителност твърд състезател. Притежава добър сервис и воле и добър игра на мрежата. Ще би трябвало да се постарая много, в случай че желая да печеля този мач ”, разяснява испанецът.

Карлос Алкарас ще се опита да стане първият първенец на “Флашинг Медоус ”, който съумява да отбрани купата си, откогато Роджър Федерер завоюва пет следващи трофея в интервала 2004-2008 година. В същото време Алкарас преследва седмата си купа за сезона и трета мейджър в кариерата си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР