Карлос Алкарас прекъсна 8-месечната си суша без трофей, надигравайки Даниил

...
Карлос Алкарас прекъсна 8-месечната си суша без трофей, надигравайки Даниил
Коментари Харесай

Кралят на пустинята: Алкарас отново съкруши Медведев и защити трофея си в Индиън Уелс

Карлос Алкарас прекъсна 8-месечната си суша без трофей, надигравайки Даниил Медведев със 7:6(5) 6:1 на финала в Индиън Уелс. Така някогашният номер едно отбрани купата си от предходната година, когато още веднъж надделя руснака в разногласието за купата и справедливо се поздрави с 13-та ATP купа в своята сбирка и пета такава в конкуренциите от сериите " Мастърс ".

Карлитос обаче бързо се окопити, като към този момент наблюдавахме чести смени на ритъма в негово осъществяване, а неговият противник мъчно можеше да разгадае дейностите му. Алкарас замаскираше напълно своите къси топки и атакуваше мрежата при първа опция, което даде позитивни резултати за него и имахме паритет в резултата при 3:3.

Въпреки подемът в дейностите на испанеца, то Медведев надалеч не отстъпваше и играеше доста по-агресивно от нормално. Финалистът от Аустрелиън Оупън не се опасяваше да поема самодейността и постоянно хващаше съперника си в крачка, единствено че 20-годишният тенисист доближаваше даже до привидно невъзможни топки и справедливо доближи до сетбол в десетия гейм.

Тогава последва нападателен бекхенд ретур на младока, който щеше да бъде печеливш, само че излезе с малко в навън и Медведев откри сили да избави подаването си и да докара нещата до тайбрек. Там Алкарас пръв пое самодейността и осъществя мини пробив още в първото разиграване, единствено че лентата на мрежата оказа помощ на Медведев и той пласира обикновен минаваш удар, с цел да изравни при 5:5. Все отново международният номер две показва стоманени нерви и беше непогрешим в последвалите две разигравания, с което си обезпечи победи в откриващия сет.

Тези събития наподобява изцяло пречупиха съпротивата на някогашния първенец от US Open, за който темпото ставаше прекомерно високо и той нямаше какво да направи против мълниеносните отигравания на испанеца, чиято въодушевена игра го изведе до ранен задатък от 3:0. Руснакът съумя да се запише в резултата, вземайки идващото си подаване, само че оттова насетне беше безусловно неконкурентен на тенис вихрушката " Алкарас ", която реализира нов брейк и справедливо се възкачи още веднъж на трона в пустинята.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР