Карлос Алкарас отпадна изненадващо още в първи кръг на силния

...
Карлос Алкарас отпадна изненадващо още в първи кръг на силния
Коментари Харесай

Руснак изхвърли Алкарас още на старта в зала „Берси“

Карлос Алкарас отпадна изненадващо още в първи кръг на мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Париж, откакто загуби от Роман Сафиулин с 3-6, 4-6 за близо час и 40 минути.


Световният номер 2, който се завърна на корта след неявяване заради физически проблеми и не бе играл от провалянето си от Григор Димитров в 1/8-финалите на Мастърса в Шанхай насам, водеше с пробив и в двата сета против руснака, само че в последна сметка завърши рано-рано присъединяване си във френската столица. И в двете елементи 20-годишният испанец губеше мигновено водачеството си след осъществения брейк, а по-късно допускаше по още един пробив.

Алкарас приключи без ас и с две двойни неточности дуела, като противникът му направи два пробива повече. В добавка, Сафиулин завърши с 9/10 на мрежата. Руснакът направи три непредизвикани повече от съперника, като и двамата приключиха с по 15 уинъра.

Така вторият в ранглистата понесе сериозен удар по упоритостите да завърши годината като номер 1 в света за първи път в кариерата си. За Сафиулин следва дуел против сънародника му и 16-и подложен Карен Хачанов.

Петият в схемата Андрей Рубльов не се затрудни с японеца Йошихито Нишиока в различен мач. Даниел Алтмайер от Германия продължи без игра след отхвърли на Тейлър Фриц, който виси за Финалите на осемте най-хубави в Торино, а Талон Грикспор чака първия подложен Новак Джокович или Томас Мартин Ечевери от Аржентина в трети кръг след двусетова победа над Алехандро Давидович Фокина. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР