Карлос Алкарас неведнъж е заявявал, че Роджър Федерер е неговият

...
Карлос Алкарас неведнъж е заявявал, че Роджър Федерер е неговият
Коментари Харесай

Алкарас: Не бих заменил настоящия си треньор за Федерер

Карлос Алкарас нееднократно е заявявал, че Роджър Федерер е неговият кумир от детството и неотдавна изрази съжалението си, че няма да има опцията да се изправи против именития швейцарец, който през предходната седмица разгласи отдръпването си от тениса и в петък ще изиграе своя финален професионален дуел. Въпреки това Маестрото бе безапелационен, че желае да остане част от спорта и може да продължи за в бъдеще като треньор. Това бе и повода 19-годишният Алкарас да бъде запитан дали би приел Федерер да се причисли към екипа му на мястото на сегашния му ментор Хуан Карлос Фереро, само че младият испанец бе повече от безапелационен в отговора си:

" Защо ми причинявате това сега? ", отвърна младежът с усмивка. " Но не, не бих заменил Фереро за Федерер. Винаги съм казвал, че Хуан Карлос е като втори татко за мен. На него дължа всичките си триумфи до този миг. Не бих го сменил за нищо на света ", съобщи първенецът от US Open.

Припомняме, че след огромния си успех в Ню Йорк младокът насочи специални думи към своя треньор, заявявайки по какъв начин всичко това е реалност с помощта на него. " Той можеше да стане ментор на доста от топ играчите, само че все пак избра да тренира мен още когато бях на 16 години. Хуан Карлос за мен значи всичко ", добави тогава Алкарас.

Източник: Tennis Head

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР