Карлос Алкарас несъмнено е голям шампион на корта, но по-важното

...
Карлос Алкарас несъмнено е голям шампион на корта, но по-важното
Коментари Харесай

Откровеният Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен на корта

Карлос Алкарас безспорно е огромен първенец на корта, само че по-важното е, че знае по какъв начин да приема почтено загубите. Испанецът не откри метод да се опълчи на въодушевената игра на Григор Димитров и взе единствено шест гейма в 1/4-финалния си дуел от Мастърса в Маями с българина. Въпреки тежката загуба, то 20-годишният състезател въобще не си намерения да се оправдава и отдаде справедливо на своя противник по време на последната си конференция:

Здравей, Карлос! Какво те впечатли най-вече в играта на Григор?

- Мисля, че той игра необикновен тенис. Беше съвсем съвършен. Не можах да намеря метод да го накарам да се почувства некомфортно на корта. Беше в действителност страховит дуел от негова страна.

Карлос, имал си загуби, когато си бил благополучен с играта си. Днес подобен ли е казусът?

- Всъщност считам, че играх добър тенис и напуснах корта с това чувство. Може би трябваше да повиша интензитета си на игра малко по-рано, само че въпреки всичко играх добре, въпреки и не съвършено. В момента съм доста сърдит, тъй като той ме накара да се усещам като 13-годишен на корта. Беше същинска полуда, тъй като разговарях с щаба си и ги попитах какво би трябвало да направя, с цел да открия изобщо някаква уязвимост у него.

Карлос, ти игра сносно, само че Григор беше напълно в зоната. Какво правиш в такива ситации? Поздравяваш противника или анализираш нещата и търсиш повода у себе си?

- Бих желал първо да видя статистиката. Предполагам, че неговите данни ще са покрай съвършенството. Когато стъпиш на корта, то е доста мъчно да намираш нужните решения, само че съм сигурен, че ще играем още веднъж и тогава ще опитам голям брой разнообразни неща. Наистина е доста мъчно да противодействаш на Григор, когато играе по този метод.

В Шанхай последните два сета бяха с сходен резултат. Имаше ли сходства сред двата мача?

- Честно казано мисля, че в Шанхай не играх изключително добре. Днес сигурно играх по-добре от оня път и позволих по-малко неточности, само че той също подвигна равнището и нямах отговор.

За идващите провокации и шампионати:

- Определено не е време да привеждам глава. Сезонът занапред стартира и има още доста огромни шампионати. Трябва да упражнявам на оптимални обороти и да намеря по какъв начин да се любувам на процеса. Нямам самообладание за идващите провокации.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР