Карлос Алкарас не спираше да блести от старта на клей

...
Карлос Алкарас не спираше да блести от старта на клей
Коментари Харесай

Сензацията на турнира е факт: Световният №135 шокира Алкарас и го елиминира на Мастърса в Рим

Карлос Алкарас не спираше да свети от старта на клей сезона насам, като към този момент завоюва поредно трофеите на двете си домашни съревнования в Барселона и в Мадрид и се нуждаеше единствено от това да излезе на корта на Рим през актуалната седмица, с цел да се завърне назад на върха в международната класация, изпреварвайки Новак Джокович. Дебютното присъединяване във Вечния град за 20-годишния испанец пък протече изцяло по проект и той преодоля на старта опитния си съотечественик и изявен клей кортър Алберт Рамос-Виньолас, с което записа своята 12-а поредна победа и със жанр подпечата завръщането си под номер едно в класацията на АТР, което ще се случи при обновяването на класирането идващия понеделник.

Следващото тестване на пътя на първенеца от Мадрид пък се явяваше изцяло непознатият на огромната тенис сцена Фабиан Марожан, който преодоля квалификациите в италианската столица, с цел да откри място в главната скица на съревнование от сходен диаметър за първи път в кариерата си. Унгарецът, който е международен номер 135 и е профилиран в играта на землена настилка, взимайки поради резултатите му на равнище Чаланджър, през днешния ден изцяло потвърди това изказване и реализира непостижимото от съвсем всички тенисисти в Тура, а точно да пречупи Карлитос.

Марожан в хода на целия конфликт впечатляваше с нападателния си жанр на игра, като по никакъв метод не се повлия от статута на ибериеца в международния тенис и не просто се съревноваваше като еднакъв с еднакъв с него, а даже в огромни интервали беше във водещата позиция на корта. Това се оказа и ключът в срещата за унгареца, който след единствено час и 40 минути игра победи с най-голямата победа в своята кариера, подчинявайки Алкарас с крайното 6:3 7:6(4). По този метод квалификантът продължава напред към осминафиналната фаза в Рим, където му следва да срещне 15-ия подложен Борна Чорич.

Унгарецът имаше правото да сложи началото на дуела със сервис, като в първите минути ясно си личеше напрежението, което новобранецът изпитваше от това против себе си от другата страна на мрежата да има бъдещият номер едно, като допускаше привидно лековати грешки. Именно това разреши на Карлитос още в дебютния гейм да доближи брейкбол, пред който Марожан не трепна, като показва класата на началния си удар, подбуден от 193-сантиметровия му растеж, при което очевидно се отпусна от обзелата го вдървеност и самоуверено влизаше в замени от главната линия с втория подложен в схемата.

Публиката на централния корт пък също не пропусна да отдаде нужното на международния номер 135, който трупаше голям брой дивиденти с уинърите си, които пласираше, не давайки опция за ответна реакция на любимеца за трофея, и някак на смешка осъществя пробив на нула, с цел да поведе с 4:1 в резултата. При по този начин стеклите се условия, погледите бяха ориентирани напълно към първенеца от US Open, който имаше задачата да навакса пасива си в статуквото, но за разлика от предходните противници на испанеца, то Марожан нито за секунда не позволи спад в нивото си, като продължи да подава на все по този начин високо ниво и показва гения си, пускайки неспасяеми къси топки на съперника, с цел да направи първата крачка по пътя към сензацията, записвайки откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част настроението в представянето на квалификанта се резервира и той продължи да впечатлява във всеки един аспект, до момента в който испанецът изглеждаше надалеч от нормалното си равнище и не оферираше нищо, с което да наруши ритъма на непоставения тенисист, който посредством нападателния си жанр дирижираше протичащото се. В композиция с безупречността си във връзка с завършващите отигравания, то Марожан беше отличен и в осъществяването си на къси топки, като караше първенеца от Мадрид да усети на собствен тил по какъв начин се усещат противниците му, когато играят против него, и в последна сметка смелите дейности на международния номер 135 го водиха до пробив в седмия гейм, с което към този момент предвкусваше немислимата си допреди няколко часа победа.

Изправен до стената, вторият подложен най-сетне съумя да покаже същинското си лице и стремително обезврежда мощните страни на унгареца, като пласираше ударите си надълбоко в противниковата половина, при което унгарецът в старанието си да е нападателен позволи серия от грешки от вездесъщия си форхенд, с цел да станем очевидци на рибрейк. Впоследствие квалификантът още веднъж си върна самодейността на корта и даже в 11-ия гейм разполагаше със " прикрит мачбол ", но ибериецът отстоя своето и ни предстоеше да следим тайбрек. В него международният номер 135 очевидно стана жертва на напрежението и след сбъркана къса топка изостана с 1:4 пункта, само че оттова нататък подвигна равнището по необикновен метод и осъществя серия от фамозни уинъри, с които матира Алкарас, с цел да " хвърли бомбата " на Мастърса в Рим.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР