Карлос Алкарас не се затрудни срещу Миомир Кецманович и стигна

...
Карлос Алкарас не се затрудни срещу Миомир Кецманович и стигна
Коментари Харесай

Алкарас би Кецманович, Зверев – Нори

Карлос Алкарас не се затрудни против Миомир Кецманович и стигна първия си четвъртфинал в Australian Open. Испанецът завоюва след 6-4, 6-4, 6-0. Мачът продължи малко по-малко от два часа.

Алкарас съумя да направи по един пробив в първия и втория сет, които му бяха задоволителни, с цел да вземе тези елементи. В третия сет Алкарас не остави късмет на сърбина за 6-0. Испанецът направи 43 печеливши удара против единствено 14 за своя противник.

„ С всеки мач се усещам все по-добре на „ Род Лейвър Арина “, уповавам се да остана тук до края. Имам доста положително възприятие на корта, веселя се на поддръжката на хората. Аз съм в Австралия към този момент две седмици. Харесва ми тук, към този момент имам обичани места. Опитвам се да върша разнообразни неща, само че постоянно похапвам суши вечерта преди мачовете, тъй като го боготворя “, сподели Алкарас.

На четвъртфиналите той ще играе против Александър Зверев. Германецът се наложи над Камерън Нори след 7-5, 3-6, 6-3, 4-6, 7-6 (3) за четири часа на корта. Освен това двубоят беше пресечен за малко поради това, че на трибуните беше повдигнат транспарант с политически претенции и апел за освобождението на Палестина.

Алкарас и Зверев досега имат седем мача между тях, като германецът води с 4:3 победи. Испанецът е четвъртият най-млад състезател, достигнал четвъртфиналите и на четирите шампионата от Големия шлем. По-млади от него това са правили единствено Борис Бекер, Рафаел Надал и Новак Джокович.
Медведев и Хуркач също не престават напред
Даниил Медведев също доближи до четвъртфиналите, откакто се наложи над Нуно Боржиш с 6-3, 7-6(4), 5-7, 6-1. Руснакът ще се срещне в идната фаза с Хуберт Хуркач. Полякът отстрани французина Артюр Казо със 7-6(6), 7-6(3), 6-4.

Медведев можеше да завоюва и в три сета и даже имаше два мачбола. Той обаче направи серия от неточности и върна Боржиш в мача. 27-годишният руснак, повторен финалист в Мелбърн, обаче затвори четвъртия сет за 35 минути., затрудни Медведев с доста къси топки. „ Мислех, че ще се стигне до пет сета, благополучен съм, че това не се случи. Преди мача се усещах 100% подготвен, само че той ме накара за търча. Изморен съм, уповавам се, че след ден отмора ще бъде окей “, сподели още Медведев.

Хуркач реализира чиста победа над сензацията Казо, който взе участие с уайлд кард. Французинът беше под номер 122 в международната класация допреди седмица. Сега обаче ще заеме рекордно за него 86-о място.

Полякът направи 11 аса против 18 на Казо, само че беше доста по-добър при точките на първи и втори сервис. Казо също така имаше и болки в корема преди третия сет, което наложи медицински таймаут.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР