Карлос Алкарас не планира да си взима почивка от Тура

...
Карлос Алкарас не планира да си взима почивка от Тура
Коментари Харесай

След злощастния край на Ролан Гарос: Алкарас внесе яснота за предстоящия сезон на трева

Карлос Алкарас не възнамерява да си взима отмора от Тура поради зародилите физически проблеми, които му попречиха в полуфиналната борба против Новак Джокович на Откритото състезание на Франция. Роденият в Мурсия тенисист към този момент е обърнал взор към сезона на трева, което излиза наяве от последната му обява в обществените мрежи, където посредством серия от емотикони сподели, че чака с неспокойствие да стартира присъединяване си на идния АТР 500 шампионат в Куинс. Надпреварата ще започва на 19 юни и ще бъде единственият предварителен шампионат за него преди Уимбълдън. 

Припомняме, че испанецът не устоя физически в полуфиналния конфликт с Джокович в Париж, където след 2 часа и половина първокачествен тенис получи разбиране в мускулите на цялото си тяло и в последните два сета от срещата не можа да остане конкурентоспособен на именития си съперник. Впоследствие пък персоналният му доктор Хуанхо Лопес в допълнение тормози почитателите на младока, разкривайки по какъв начин в хода на дуела 20-годишният състезател не единствено е получил крампи, само че е изпитал и прочут дискомфорт в лявата китка, заради което е трябвало да се подложи на спомагателни проучвания.

По всичко проличава обаче, че резултатите от преминатите проби носят положителни вести за Алкарас и той няма да прави промени в календара си. През предишния сезон испанецът взе присъединяване само в Откритото състезание на Англия, където доближи до осминафиналнта фаза, допускайки проваляне от Яник Синер.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР