Карлос Алкарас нанесе тежко поражение на Даниил Медведев във финала

...
Карлос Алкарас нанесе тежко поражение на Даниил Медведев във финала
Коментари Харесай

Треньорът на Медведев: Алкарас е почти невъзможен за побеждаване; той е Тайсън на тениса

Карлос Алкарас нанесе тежко проваляне на Даниил Медведев във финала на Мастърса в Индиън Уелс и по този начин постави завършек на неговата серия от 19 следващи победи. Испанецът експлоатира по съвършен метод прекомерно пасивната позиция на някогашния номер едно и го засипа с съвършено изпълнени къси топки и неспасяеми уинъри от дъното на корта.

Самият Жил Сервара пък по никакъв метод не се опита да оспори превъзходството на младежа по отношение на неговия играч и направи съпоставяне сред Алкарас и Майк Тайсън, а ето и причините на треньора на московчанина, с цел да си разреши изразяването на сходно мнение:

" Алкарас е Майк Тайсън на тениса. Правя това съпоставяне поради метода, по който той съумява да нанася своите удари. Отиграванията му са толкоз мощни, че Даниил трябваше да се измества на 10 метра от позицията, която беше заел авансово, с цел да доближи до топката. Финалът в Индиън Уелс беше доказателство, че Карлос е съвсем неосъществим за побеждаване, когато демонстрира най-хубавата си игра, а неговата груба мощ е в положение да сложи противника в самобитен нокаут, което в миналото беше особено за Тайсън на кръга.

Говорим за необикновен тенисист, който работи с една и съща сила от първата до последната точка и на процедура те оставя без варианти за противопоставяне. С Даниил мислехме, че можем да разчитаме на неговите неточности, само че такива просто отсъстваха и за в бъдеще несъмнено би трябвало да потърсим други недостатъци в неговия тенис " - разяснява Сервара.

Източник: TennisInfinity

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР