Карлос Алкарас може да е само на 18 години, но

...
Карлос Алкарас може да е само на 18 години, но
Коментари Харесай

Той го направи отново: Бляскав Алкарас надви Циципас и във финалната осмица в Маями!

Карлос Алкарас може да е единствено на 18 години, само че към този момент несъмнено е един от най-хубавите играчи в света. Младокът неотдавна завоюва дебютната си купа на равнище ATP 500, триумфирайки в Рио де Жанейро, а след това доближи да полуфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. Там младежът отстъпи на Рафаел Надал в над тричасова епична борба, само че ясно сподели по какъв начин към този момент е подготвен да завоюва шампионат от тази категория. Алкарас пък няма желание да губи никакво време до постигането на тази цел и към този момент е на четвъртфиналите в Маями, откакто за втори следващ път надигра Стефанос Циципас.

Голямата известност на ибериеца потегли тъкмо от триумфа му над гърка в миналогодишното издание на US Open, което тогава беше счетено за огромна изненада, до момента в който в този момент е по-скоро причинност. Световният номер 16 изоставаше с пробив до самия завършек на първия сет, единствено че реализира серия от седем следващи извоювани гейма, с цел да се наложи с крайното 7:5 6:3 и по този метод си обезпечи конфликт против Миомир Кецманович във финалната осмица на шампионата.

Срещата предложи спиращ дъха тенис през цялото време и се насладихме на редица високотемпови разигравания. Циципас показваше най-хубавата си игра отдавна насам, като диктуваше хода на размените от дъното на корта и използваше всеки един преференциален миг да се измести на форхенд и да нанесе завършващ удар. Алкарас пък имаше съществени проблеми на личен сервис, а в последна сметка международният номер пет се възползва от тях и справедливо си обезпечи преднина от 5:2 гейма.

Тогава 14-ит подложен сподели ниво почтено за първенец от Големия Шлем и последователно стартира да обръща нещата в своя изгода, въпреки че балканецът надалеч не позволи някакъв сериозен спад и в действителност продължаваше да стои доста солидно на корта. Тийнейджърът все по-често натискаше бекхенда на съперника си, влизайки в замени по диагонала и изчакваше комфортен миг да обърне топката по правата. В последна сметка този способ се оказа извънредно сполучлив и по-високоранкираният тенисист не завоюва нито гейм повече в откриващия сет.

Испанецът продължи да господства във втория сет, където незабавно осъществя пробив на сметката си и в същото време отрази опциите пред Циципас за изработката на рибрейк. 18-годишният играч действаше с голяма доза експанзия в този откъслек от дуела и с лекост трупаше уинъри в актива си. Същевременно гъркът ставаше все по-нервен и към този момент не беше останало нищо от първичната му инерция, а напълно скоро Алкарас можеше да вдигне победоносно ръце във въздуха.

BEAST MODE: ENGAGED plays a truly mesmerising match as he defeats Tsitsipas at the!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР