Карлос Алкарас изуми тенис обществеността, след като спечели цели три

...
Карлос Алкарас изуми тенис обществеността, след като спечели цели три
Коментари Харесай

Короната е тежка: Гофен нанесе второ поредно поражение на световния №1 Алкарас

Карлос Алкарас изуми тенис обществеността, откакто завоюва цели три следващи петсетови борби на US Open и в последна сметка триуфмира с първата си купа от Големия шлем. Освен това младежът се трансформира в най-младия международен номер едно, откогато ранглистата на ATP е основана. Самият Алкарас неотдавна съобщи, че не ме се коства мъчно да е в ролята на най-хубавия състезател в света, само че резултатите приказват напълно друго. 19-годишният тенисист загуби от Феликс Оже-Алиасим в дебютния си мач, откакто оглави международната ранглиста, а през днешния ден беше надвит още на старта в Астана от Давид Гофен. Белгиецът подсети за най-хубавите си времена в Тура, надделявайки над топ поставения със 7:5 6:3 и по този начин се класира за осминафиналите, където го чака конфликт с ветерана Адриан Манарино.

Срещата започва мъчно за Гофен, който незабавно се оказа изправен пред три точки за пробив и въпреки да ги отрази, то не след дъго любимецът отмъкна подаването на някогашния представител на топ 10. Постепенно обаче непоставеният играч увеличи доста нивото на своето показване и съумя да влезе в серия от продобиване на четири следващи гейма, което му разреши да се откъсне напред с 5:2. Шампионът от US Open неотложно отговори на предизвикването, изравнявайки за 5:5, но след това позволи поредност от непредизвикани неточности и сетът справедливо отиде в актива на белгиеца.

Втората част се развиваше безметежно за по-опитния от двамата на корта, защото Алкарас пресилваше излишно своите удари и постоянно пращаше топката с над половин метър в навън. " Щастливият губещ " пък действаше извънредно рационално и изглеждаше надалеч по-стабилен в размените от дъното на корта. Всичко това изведе Гофен до стабилен задатък от 5:1 гейма, а оттова насетне лидерът в схемата само откри сили да направи резултата по-почетен, само че не и да реализира поврат.

Goffin Takes Down The World No. 1
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР