Карлос Алкарас използва серията от клей надпревари в Южна Америка,

...
Карлос Алкарас използва серията от клей надпревари в Южна Америка,
Коментари Харесай

Героите са уморени: Шампионът и финалистът в Рио се оттеглиха от турнира в Акапулко

Карлос Алкарас употребява серията от клей съревнования в Южна Америка, с цел да се завърне в Тура след своето тримесечно неявяване заради лечение на травми в региона на корема и десния крайник. Испанецът съумя да завоюва купата още в първия си шампионат за годината, вдигайки оценката в Буенос Айрес, където надигра Камерън Нори на финала, преди през предходната седмица, при отбраната си на трофея от надпреварата в Рио, да инкасира проваляне точно от левичаря в спор за купата.

Шампионът от US Open имаше надзор изявено предимство в хода на срещата им в карнавалния град, като по всичко личеше, че ще дублира триумфа си в конкуренцията, само че в средата на втория сет, когато младежът водеше със сет и пробив, то той почувства съществени болки в десния крайник, точно заради контузия, в който пропусна Откритото състезание на Австралия при започване на сезона. Впоследствие проблемите от физическо естество взеха връх над Карлитос и въпреки той да се бори в продължение на близо три часа, в последна сметка Нори детронира досегашния номер едно и сграбчи трофея в Рио.

Преди по-малко от 60 минути пък стана ясно, че травмата на Алкарас надалеч не е била толкоз безобидна, откакто броени часове, преди ибериецът да открие акцията си на АТР 500 конкуренцията в Акапулко, той е взел решението да се откаже от присъединяване в шампионата, оповестявайки персонално новината с обява в обществените медии:

" За страдание, няма да мога да взема присъединяване в Акапулко. Имам степен 1 разтежение на подколянното сухожилие, която ще ме извади отвън кортовете за няколко дни, съгласно показаното от тестванията, които направихме сутринта. Много съм печален, че няма да мога да се състезавам тук, само че в този момент е време да мисля за възобновяване си и да бъда подготвен допустимо най-скоро. Надявам се да ви видя скоро! " - показа в изказването си 19-годишният испанец, който в идващите две седмици ще има задачата да пази полуфинала си на Мастърса в Индиън Уелс и купата си в Маями.
   Вижте тази обява в Instagram.

Отказванията от шампионата в мексиканския град обаче надалеч не завършиха дотук, откакто по образеца на топ поставения в схемата, решение да се откаже от присъединяване взе и първенецът от Рио, а точно Камерън Нори, който в неделя повали Карлитос. Левичарят до момента през 2023-та показва извънредно мощно показване, откакто на всяка от трите АТР съревнования, в които се включи, доближи край, само че с купата победи само в Бразилия. Британецът към този момент има 21 изиграни мача на сметката си в хода на новия сезон, като решението му да се отдръпна от надпреварата в Акапулко, с оглед броя на дуелите му, наподобява изцяло резонно, поради обстоятелството че се намираме на броени дни от старта на Мастърсите в Индиън Уелс, където международният номер 12 е някогашен първенец, и Маями.

По този метод финалистите от Рио ще бъдат сменени в схемата на шампионата от " щастливи губещи ", които занапред следва да бъдат изяснени, само че по всяка възможност с втори късмет ще се поздравят Елиас Имер и Лусиано Дардери, стига да потвърдят своето присъединяване.

*BOTH* Norrie and Alcaraz out of Acapulco, who has his weakest field in it`s hardcourt era.

Elias Ymer and Luciano Darderi should enter as lucky losers if they sign in.

Nakashima-Altmaier moved to Centre Court after Berrettini-Molcan and before De Minaur-Pacheco.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР