Карлос Алкарас изнесе една от най-добрите си продукции на корта

...
Карлос Алкарас изнесе една от най-добрите си продукции на корта
Коментари Харесай

Тенис от друга планета: Алкарас опустоши Циципас и оформи мечтан 1/2-финал с Джокович на РГ!

Карлос Алкарас изнесе една от най-хубавите си продукции на корта през тазгодишната тенис акция и се класира за полуфиналната фаза на Ролан Гарос. Испанецът имаше привидно най-трудното допустимо тестване за противник във финалната осмица на шампионата в лицето на някогашния вицешампион Стефанос Циципас, само че с представянето си в хода на конфликта международният номер едно съумя изцяло да опустоши петия подложен за 2 часа и 12 минути на корта - 6:2 6:1 7:6(5).

По този метод мечтаният двубой на полуфиналите в Париж към този момент публично е реалност и в спор за място на финала във френската столица ни следва да следим директна борба сред Алкарас и Новак Джокович, които ще се срещнат за повторно в съперничеството си, като първото им състезание, датиращо от Мастърса в Мадрид през 2022-ра година, приключи с трагичен успех за младежа.

Карлитос загатна за голямата си самонадеяност още в първите минути на дуела, когато не изпитваше никакво терзание от това да натиска спусъка от своя форхенд в търсене на печеливш удар, при което гъркът в значително случаи само можеше да изгледа прелитащата около него топка. Третият гейм пък значително ни даде цялостната картина на всичко идно на корта, откакто Циципас позволи миг на съмнение и инкасира двойна неточност, до момента в който международният номер едно остана безукорен в нанасянето на завършващи отигравания и чрез следващия си уинър, изпълнен със забележителна мощност, осъществя дебютния пробив за мача.

Бившият финалист в конкуренцията пък нямаше никакво желание да стои смирено и да гледа от близко шоуто на по-младия си сътрудник, като опита да предприе по-агресивни дейности и започнахме все по-често да го виждаме наоколо до мрежата, но първенецът от Мадрид просто не можеше да бъде спрян и пласира три фамозни минаващи удара, с което дублира задатъка си в резултата. Настроението, с което играеше ибериецът, беше елементарно видимо по усмивката на лицето му и той засвидетелства това посредством серия от марковите си къси топки, оставяйки международния номер 5 без късмет за отговор, при което записа един от най-хубавите си сетове за сезона в сметката си.

На старта на втората ясно си пролича разочарованието за Циципас от протичащото се на корта и до момента в който топ поставеният осъществяваше следващи си печеливши комбинации, то балканецът на два пъти не откри центъра на ракетата си, удряйки топката с рамката, с цел да забележим брейк в актива на младежа и пети следващ извоюван гейм от негова страна. С оглед разликата в представянето на двамата представители на топ 5, то публиката избра да приветства петия подложен при всяка негова точка и съумя да го въодушеви за това да отстои подаването си, с което се разписа в резултата.

Постепенно обаче испанецът още веднъж стартира да стяга обръча към врата на някогашния финалист, като го накара да играе на ръба на риска и това докара до две двойни неточности от Стефанос в границите на единствено един гейм, като оттова насетне Алкарас ловко пое щафетата и с нивото си не остави повече какъвто и да било късмет на елина да оспори превъзходството му, доближавайки се на единствено сет разстояние от крайния триумф.

Началото на третата част пък не ни предложи нищо друго от видяното до момента, откакто носителят на трофея от US Open нито за секунда не отстъпи от педала на газта и продължи да подхожда със 100 % от отдадеността към всяка една точка, при което чудесно матира международния номер 5 с следващите си недостижими къси топки и поведе с пробив. Впоследствие Циципас привидно съумя да стабилизира своите подавания, като за първи път в хода на мача отстоя поредно на два пъти личните си геймове и даже притисна ибериеца, достигайки до дебютен дюс при негов сервис, но Карлитос не трепна напрегнат и удържа началния си удар - 5:2. 

В идващите минути гъркът показва, че към момента не е подготвен да се съобщи и избави два мачбола в подаването си, което примесено с поддръжката на публиката го окрили към това не просто да доближи първите си два брейкбола в дуела, а даже да пробие началния удар на топ поставения, който се пропука, сервирайки за успеха, до момента в който елинът отрази трети мачбол и паритетът възцари, с цел да бъдем отведени до изцяло непредвиден допреди четвърт час тайбрек. В него Алкарас незабавно заложи на едно от най-доказаните оръжия в арсенала си в лицето на форхенда по правата, като осъществя минипробив за 2:1 точки и си завоюва водачеството в резултата, което повече не изпусна нито за секунда след серия от спиращи дъха осъществявания и подпечата успеха си, с което към този момент има пет триумфа в също толкоз мачове против Циципас.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР